Sörfagylalt az új trend, már kupája is van

Olasz fagylaltmesterek bemutatója, végre megosztható, eddig szupertitkos receptek, négy napon át tartó versenysorozat - ez a februári, németországi Gelatissimo szakvásár tervezett programja.

Kétévente, a stuttgarti INTERGASTRA-val és a mostantól Erfurtból odaköltöző IKA szakácsolimpiával párhuzamosan megrendezésre kerül tél végén - 2020. február 14-19-ig - a GELATISSIMO vásár is, amelyről a kiállítás kommunikációs igazgatója, Astrid Ehm tartott november 7-én szakmai tájékoztatót, Budapesten.

Ez, mint mondta, az egyetlen szakkiállítás kézműves fagylaltok témában az Alpoktól északra. A kiállítás ideje alatt a fagylaltkészítők, mesterek, cukrászdák, kávézók, kávéházak tulajdonosai nemcsak találkozhatnak, információkat, tapasztalatokat oszthatnak meg egymással, hanem meg is kóstolhatják a legújabb fagylalttrendeket, díszeket, alapanyagokat, kellékeket.

115.000 m2-en lesznek hotel & gasztronómiai szakkiállítók, és a kávésok szomszédságában lesznek a kézműves fagylaltosok, ahol mindenütt kínálják is a legújabb ízeket, valamint egy négy napon át tartó fantasztikus versenyt, a Grand Prix GELATISSIMO-t is ekkor tartják. Amelynek mindegyik napján más-más témában mérik össze tudásukat a világ minden tájáról érkező fagylaltmesterek. Az első nap az eperfagylaltoké, a második a joghurtból készült finomságoké, harmadik napon pedig a mogyoró, mint legfőbb alapanyag jut főszerephez. A legizgalmasabb különben a negyedik, zárónapi versenyprogram lesz, mert akkor rendezik az előző három nap döntősei közt a versenyt, és az kapja a Grand Prix Gelatissimo kupát, aki a döntősök közül a legjobb, legkülönlegesebb mangófagylaltot készíti el.

Az idei fő téma különben a vegán és cukormentes fagylaltkészítési módok, technikák lesznek, mondta el a kiállítási szakember, majd hozzátette, a mai, egészségtudatos tápálálkozási trendekhez igazodva ma már kikerülhetetlen vonal az édes élmények területén is. Itt bio és cukormentes fagylaltok bemutatóira is sor kerül, valamint olyan újfajta ostyákat, önteteket is kóstoltatnak a redezvény vendégeivel, amely mind e koncepció jegyében készült.

A kiállítás fő témái a 2020. évi rendezvényen a következők:

- alapanyagok

- ostyák, öntetek

- fagylaltgépek és berendezések fagylalt laborok (!) számára

- hűtőpultok, vitrinek

- fagylaltlapok, kelyhek, tartozékok

- üzletépítés, berendezés

Február 19-én, a szakkiállítás zárónapján pedig az Intercoppa elnevezésű versenyt rendezik, amelyen a 2020. évi Grand Prix Gelatissimo három napos versenyfolyamának napi győztesei, valamint a korábbi évek díjazott döntősei is részt vesznek. Itt az kapja az idei legnagyobb elsimerést, vagyis a kupát, aki a jövő év egyik nagy fagylaltslágerét, a sörből készült hideg finomságot a legtökéletesebben kínálja majd a nemzetközi tagokból álló zsűrinek, és elnyeri annak tetszését.

Minden további információ a versennyel, és a fagylaltos programfolyammal kapcsolatban, valamint belépő is itt igényelhető.

Tipp az utazáshoz: mivel a kiállítás helyszíne, a Messe Stuttgart csupán néhány percnyi sétára található a város egyetlen repülőterétől, így akár szállásra sem kell költenie a kilátogatónak: reggeli kiérkezéssel, esti hazautazással a program gond nélkül megvalósítható.

 

Forrás: Gelatissimo/Messe Stuttgart


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.