hirdetés

Sörfagylalt az új trend, már kupája is van

Olasz fagylaltmesterek bemutatója, végre megosztható, eddig szupertitkos receptek, négy napon át tartó versenysorozat - ez a februári, németországi Gelatissimo szakvásár tervezett programja.

hirdetés

Kétévente, a stuttgarti INTERGASTRA-val és a mostantól Erfurtból odaköltöző IKA szakácsolimpiával párhuzamosan megrendezésre kerül tél végén - 2020. február 14-19-ig - a GELATISSIMO vásár is, amelyről a kiállítás kommunikációs igazgatója, Astrid Ehm tartott november 7-én szakmai tájékoztatót, Budapesten.

Ez, mint mondta, az egyetlen szakkiállítás kézműves fagylaltok témában az Alpoktól északra. A kiállítás ideje alatt a fagylaltkészítők, mesterek, cukrászdák, kávézók, kávéházak tulajdonosai nemcsak találkozhatnak, információkat, tapasztalatokat oszthatnak meg egymással, hanem meg is kóstolhatják a legújabb fagylalttrendeket, díszeket, alapanyagokat, kellékeket.

123RF
123RF

115.000 m2-en lesznek hotel & gasztronómiai szakkiállítók, és a kávésok szomszédságában lesznek a kézműves fagylaltosok, ahol mindenütt kínálják is a legújabb ízeket, valamint egy négy napon át tartó fantasztikus versenyt, a Grand Prix GELATISSIMO-t is ekkor tartják. Amelynek mindegyik napján más-más témában mérik össze tudásukat a világ minden tájáról érkező fagylaltmesterek. Az első nap az eperfagylaltoké, a második a joghurtból készült finomságoké, harmadik napon pedig a mogyoró, mint legfőbb alapanyag jut főszerephez. A legizgalmasabb különben a negyedik, zárónapi versenyprogram lesz, mert akkor rendezik az előző három nap döntősei közt a versenyt, és az kapja a Grand Prix Gelatissimo kupát, aki a döntősök közül a legjobb, legkülönlegesebb mangófagylaltot készíti el.

Az idei fő téma különben a vegán és cukormentes fagylaltkészítési módok, technikák lesznek, mondta el a kiállítási szakember, majd hozzátette, a mai, egészségtudatos tápálálkozási trendekhez igazodva ma már kikerülhetetlen vonal az édes élmények területén is. Itt bio és cukormentes fagylaltok bemutatóira is sor kerül, valamint olyan újfajta ostyákat, önteteket is kóstoltatnak a redezvény vendégeivel, amely mind e koncepció jegyében készült.

A kiállítás fő témái a 2020. évi rendezvényen a következők:

- alapanyagok

- ostyák, öntetek

- fagylaltgépek és berendezések fagylalt laborok (!) számára

- hűtőpultok, vitrinek

- fagylaltlapok, kelyhek, tartozékok

- üzletépítés, berendezés

Február 19-én, a szakkiállítás zárónapján pedig az Intercoppa elnevezésű versenyt rendezik, amelyen a 2020. évi Grand Prix Gelatissimo három napos versenyfolyamának napi győztesei, valamint a korábbi évek díjazott döntősei is részt vesznek. Itt az kapja az idei legnagyobb elsimerést, vagyis a kupát, aki a jövő év egyik nagy fagylaltslágerét, a sörből készült hideg finomságot a legtökéletesebben kínálja majd a nemzetközi tagokból álló zsűrinek, és elnyeri annak tetszését.

Minden további információ a versennyel, és a fagylaltos programfolyammal kapcsolatban, valamint belépő is itt igényelhető.

Tipp az utazáshoz: mivel a kiállítás helyszíne, a Messe Stuttgart csupán néhány percnyi sétára található a város egyetlen repülőterétől, így akár szállásra sem kell költenie a kilátogatónak: reggeli kiérkezéssel, esti hazautazással a program gond nélkül megvalósítható.

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Gelatissimo/Messe Stuttgart)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai