hirdetés
hirdetés

Sörfesztivál, csülökparádé Békéscsabán

Idén június 13-16. között rendezik meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét.

hirdetés

Az immár 13. rendezvényen 100 fajta csapolt sör, csülökpörkölt-főző verseny, koncertek és színházi előadások színesítik a programot. A fesztivál beharangozóján Papp Mária, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága marketing menedzsere a régió turisztikai értékeire - a puszta, a termálvíz kincs, valamint a kézműves- és gasztronómai hagyományok - hívta fel a figyelmet. - Ez a térség a legtöbb hungarikum hazája, ha az a termék még nincs is lajstromozva - emelte ki.

Bora Imre, a fesztivál főszervezője szerint talán nincs még a világon olyan sörfesztivál, ahol ennyi fajta csapolt sört ismerhetnek meg egyszerre, egy helyen a látogatók.

A rendezvénnyel egy időben szervezik a Magyar Nemzeti Ejtőernyős Bajnokságot, amely kitűnő időtöltést kínál a Békéscsabára érkezőknek. A 4 napos fesztivál több különlegességgel is szolgál. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó.

A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is, és csaknem 50 féle cseh sört is kínálnak, a hagyományokhoz híven a sört literes korsókból fogyaszthatják. A vasárnapi napon a hagyományokhoz híven csülökfőző versenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. Mintegy 10 tonna csülköt főznek meg, lesz füstölt, főtt és grillezett csülök, száz csapat méri majd össze ügyességét.

A rendezvény keretein belül harmadik alkalommal tartják meg a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárt, amelynek során megismerkedhetnek a rendezvényre kilátogatók a vidék jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel a környező településeken élő termelőktől egészen a nagy múltú gyártókig.

A csütörtöktől vasárnap estig tartó vigasságon a gyerekek számára is kínálnak programot, lesznek interaktív mesejátékok, játszóház és kézműves foglalkozások.

A fesztivál ideje alatt ingyenes buszközlekedéssel segítik a látogatókat.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai