hirdetés

Szakmai díjat alapítottak Gundel Károly tiszteletére

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete jelentős szakmai díjat alapított Gundel Károly tiszteletére, és idei gálaestjét is a szervezet egykori elnökének, vendéglátásunk szinte mindenki által ismert ikonjának ajánlja.

hirdetés

Szakmai munkája két kiemelt területének eredményeiről adott számot szeptember 26-án az MVI vezetése a a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban sajtótájékoztatón.

Az Ipartestület a hazai vendéglátós érdekképviseleti tevékenységének egyik legjelentősebb missziója egy nagy jelentőségű szakmai díj alapítása, amellyel a Gundel Károlynak, a testület egykori elnökének is méltó emléket kíván állítani.

Az MVI a Gundel Károly Díj megalapításáról a jelentős szakmai szervezetek egyetértése mellett határozott. A tekintélyes szakmai elismerést Kovács László elnök a sajtótájékoztatón elhangzott beszédében szakmai „Kossuth Díjként” aposztrofálta.

A díjat olyan személy nyerheti el, aki maradandót alkot a magyar vendéglátás értékeinek megőrzésében, fejlesztésében. A díj odaítéléséről egy kuratórium dönt, amelybe minden szakmai szervezet delegál egy-egy tagot. Az elismerésben évente legfeljebb három személy részesülhet. A család meghatalmazását a díj megalapítására, valamint a név használatára Em. Prof. Dr. Gundel János átadta Kovács Lászlónak.

Gundel Károly munkásságának ajánlja idei Gálaestjét is a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, amelyet 2013. november 30-án Mezőkövesden, a Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness **** szállodában rendeznek meg. A rangos eseményen az elmúlt évtizedek és a jelen vezető chefjei párban készítik el a Gundelek korát idéző ételeket, kizárólag magyar alapanyagokból. A sajtótájékoztatón részvevők jó hangulatú sorsoláson döntötték el, melyik senior séf melyik fiatal séffel dolgozik majd együtt, és a páros melyik fogást készíti.

Bíró Lajos (Bock Bisztro) – Sárközi Ákos (Borkonyha): Amus Bouches

Garaczi János (Tanyacsárda) – Rácz Ferenc (La Fiesta): hideg előétel

Gullner Gyula (Hotel InterContinental/Mariott) – Wolf András (New York Kávéház): leves

Cseh János (Atrium Hyatt/Sofitel/Gundel) – Győrffy Árpád (Arany Kaviár): főétel

Kovács Sándor (Gerbeaud) – Andrész Zoltán (Andrész Cukrászda): desszert

A menüsort a szakácsok állítják össze, melyhez az italokat az In Vino Veritas Borkereskedés adja. Az ételeket kísérő borok szakszerű felszolgálásáról Nagy Fruzsina sommelier gondoskodik, a kávézást pedig Kántor Enikő barista bajnok teszi élménnyé. Az éjféli büfé ételeit a Balneo Hotel séfje, Juhász Attila készíti el. Az est házigazdája Kovács Lázár. Jelentkezés, illetve további információ: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a kiszállítások és az elvitelre való ételkiszolgálás miatt megnövekedett papír- és műanyag csomagolóeszközökről?

Kiadónk társoldalai