hirdetés
hirdetés

Szálloda, étterem gyorsan, tervezhetően, fix költséggel? Miért ne?

Minden idők legnagyobb állami turisztikai fejlesztési programja zajlik a következő néhány évben Magyarországon, melynek a célja, hogy 2030-ra hazánk a közép-európai régió idegenforgalmi központjává váljon. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretei között 2030-ig 300 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg az ágazatban.

hirdetés

Jó hír ez a magyar szállásadóknak, ugyanakkor komoly kihívást is jelent számukra, hiszen megfelelő kivitelezőt találni nem egyszerű. Számolnunk kell azzal, ha találunk is kivitelezőt, vagy nagy tempóban fog dolgozni, vagy éppen a határidőket fogja megnyújtani. Márpedig a kapkodás miatti minőségromlás és az elnyúló építkezés egyaránt komoly károkat okozhat egy idegenforgalmi vállalkozásnak.

Ebben a helyzetben jó megoldást jelenthet a készház-technológia, melynek lényege, hogy a megrendelővel együtt megtervezett épületek elemeit a pincétől a tetőig egy gyárban, kiváló minőségű alapanyagokból, folyamatos ellenőrzés mellett legyártják, majd az építkezés helyszínén létesített betonalapon szerelik össze.

Az „építkezést” nem befolyásolja az időjárás, így a kivitelezés időszaka a hagyományos építkezésekhez képest lerövidül. A készházas technológiával épített ingatlanok ráadásul környezetbarát anyagokból készülnek, hatékonyan hőszigeteltek, így alacsony költséggel működtethetők.

Ilyen technológiával készült már nagy szálloda és apró bungaló, étterem, sport- és szabadidőpark, borászat, lovarda és kalandpark is. De lássunk néhány példát!

NaturaHill, Zebegény

Az ökológiai szemléletű birtok a Dunakanyar egyik legszebb részén, a Börzsöny kapujában található, minden szegletét a fenntarthatóság figyelembevételével tervezték. 

EcoLodge, Irota

Az első klímasemleges üdülőhely Magyarországon. Három tágas, elegáns, ízlésesen berendezett kétszintes villával, festői nádasok között megbúvó szabadtéri úszómedencével, halásztóval és grillezővel várja vendégeit.

Egeres-tanya, Levelek

A tulajdonos olyan természet- és környezetbarát építési megoldás után kutatott, amely gyorsan, feszes határidőre elkészül. A novemberi alapozást követően januárra elkészült a vendégház.

Club Szarvaskút, Zirc

A Bakony közepén kikapcsolódó golfozók klubhelyiségeként üzemel.

(X)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai