Szállodai lakosztályból étterem

A Sacher szállodalánc salzburgi egységébe is bevezeti a Bécsben már sikerrel alkalmazott séparée étterem kezdeményezést.

A patinás Sacher szálloda július 20-tól 2 héten keresztül Salzburgan is elérhetővé teszi, hogy a lakosztályokat mini éttermekké alakítva fogadjanak exkluzív környezetben vendégeket. Egy separée étterem bérlete két fő részére három fogásos menüvel 123 euróba kerül.

A salzburgi ötletet a luxusszálloda már sikerrel megvalósította a Hotel Sacher luxusszállodalánc bécsi egységében. A járványügyi korlátozások által előírt távolságtartás hátrányából kovácsolt előnyt. Mivel a szálloda nemzetközi vendégkörre specializálódott, akik a légiközlekedés leállása és a nehezített határátlépések miatt egyelőre távol maradnak, így a bécsiek felé fordultak. Lakosztályaikat a nyárra mini éttermekké alakították, felélesztve ezzel a séparée-k korábban kedvelt hagyományát. A különlegesen berendezett lakosztályokat gasztronómiai céllal hasznosítják, s lehetővé teszik, hogy egyszerre 4 felnőtt és gyermekeik vegyék igénybe az exkluzív helyszín szolgáltatásait

152 lakosztályban várják ez egyedi környezetben a kulináris élvezetekre vágyókat. A séparée-k így emlékezetes családi ünnepségek, bizalmas üzleti találkozók helyszínei lesznek. A lakosztályokat 3 órás időtartamra lehet igénybe venni, és 24 órával korábban szükséges lefoglalni. A vendégek kényelméről a tartózkodásuk alatt személyes butler gondoskodik - írja az osztrák turisztikai tanácsadó, GD Consulting.

Forrás: Turizmus Online


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.