hirdetés
hirdetés

Támogatják a tanyán élőket

Öt megyében már tájékozódhattak a tanyafejlesztési program eredményeiről az érdeklődök az elmúlt két hétben a program bemutatását célzó roadshow keretében - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

hirdetés

A közlemény szerint Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében mutatta be Budai Gyula, a tárca parlamenti államtitkára a programot.

A tájékoztatás szerint a szaktárca 2011-ben dolgozta ki az első, teljes egészében nemzeti forrásból finanszírozott tanyafejlesztési programot, és az elmúlt három év alatt 963 pályázó nyert összességében mintegy 5,8 milliárd forint támogatást.

Hozzátették: idén mind a hat alföldi megye, illetve a Pest megye déli járásaiban lévő összes település pályázhatott, így 724 város és község vehetett részt a programban.

Kitértek arra, hogy Magyarországon mintegy 300 ezren élnek tanyán, a kormány és a szaktárca pedig továbbra is kiemelt figyelmet fordít a vidéki települések külterületén, a tanyákon élő emberek, gazdálkodók életkörülményeinek javítására, megkönnyítésére.

(forrás: MTI/Vidékfejlesztési Minisztérium)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai