hirdetés

Tavaszi zsongás az Up&Down-ban

Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...

hirdetés

Úgy volt, hogy a Szabadság-híd lábánál lévő Up&Down étteremben a nemrégiben odakerült új séfpáros,  Magyar Dániel és Farkas Lóránd tavaszi bemutatkozó menüsorát kóstoljuk, ám az élet közbeszólt Huszár Krisztián képében, aki a páros egyik tagját elhívta a volt Tanti helyén alakuló új konyhájára, ezért most Farkas Lóránd séf degusztációs menüjét kóstolhattuk, és konyháját megízlelve ezt egyáltalán nem bántuk, sőt...

Farkas Lóránd, Up & Down
Farkas Lóránd, Up & Down
 

Először málnás tengeri alga ital paradicsommal és vietnami pamelo kíséretében került elénk a séf üdvözletetként - ez már jelezte a főszakács magas szintű szakmai tudását, és az is kiderült, hogy a magyar konyha mellett imádja az ázsiai gasztronómiát.

Majd előételként saját kreációja került elénk - szuvidált kacsamáj paté oremus zselével, pekándiós morzsával, kardamon és marinált rebarbara kíséretében, szecsuáni borsos majonézzal megbolondítva - ez szintén fenséges ízorgia volt, nagy odafigyelést, és rengeteg időráfordítást igényelt a konyhán.

Kacsamáj kreáció
Kacsamáj kreáció

Kóstolócsapatunknál szinte mindent vitt Lóránd gulyáslevese, amelyben marhafartőből készült megpirított hús volt a főszereplő, mesterlevesssel felöntve, különféle répafélék kíséretében, és a szokásos csipetke helyett snidlinges sercli került a tányérba betétként.

Gulyásleves, amit mindenkinek érdemes megkóstolni
Gulyásleves, amit mindenkinek érdemes megkóstolni

A főételek következtek: 

A házi csirke kolbász a csirke combjából készült, koreai paprika paszta ízesítéssel, tejfölhabbal, francia csemege (cornichon) uborka, shitake gomba és házilag készült spatzel tészta körettel - tökéletes étel, örömmel ajánlható.

Csirke kolbász - kreatív megoldással
Csirke kolbász - kreatív megoldással

A szuvidált kacsamell állagán lehet még javítani, a mellé kínált francia burgonya nudli viszont jelezte, hogy a séf nemcsak a magyar és az ázsiai, hanem a francia gasztronómia területén is otthon van, és profi módon jeleníti meg konyháján.

Kacsamell - a szervírozás tökéletes
Kacsamell - a szervírozás tökéletes

Végül argentín steak kóstoló érkezett sherryecettel, konfitált vajjal, kápiaparikával, paradicsommal, julienre vágott kacsamájjal, zöldborsóval - mennyei főfogásként.

Arentin steak by Up & Down
Arentin steak by Up & Down

Különleges desszert zárta a degisztációs menü ételsorát, amely tulajdonképpen egy friss gyömbérrel megbolondított meggy consomné, meggyszorbéval - nagyon leveses, nagyon friss ízvilággal, a levestányéros szervírozás a sok lé okán érthető volt.

Friss világú desszert, gyümölcsökkel, gyömbérrel
Friss világú desszert, gyümölcsökkel, gyömbérrel

 

 

 

 

 

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai