Tavaszi zsongás az Up&Down-ban

Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Úgy volt, hogy a Szabadság-híd lábánál lévő Up&Down étteremben a nemrégiben odakerült új séfpáros,  Magyar Dániel és Farkas Lóránd tavaszi bemutatkozó menüsorát kóstoljuk, ám az élet közbeszólt Huszár Krisztián képében, aki a páros egyik tagját elhívta a volt Tanti helyén alakuló új konyhájára, ezért most Farkas Lóránd séf degusztációs menüjét kóstolhattuk, és konyháját megízlelve ezt egyáltalán nem bántuk, sőt...

 

Először málnás tengeri alga ital paradicsommal és vietnami pamelo kíséretében került elénk a séf üdvözletetként - ez már jelezte a főszakács magas szintű szakmai tudását, és az is kiderült, hogy a magyar konyha mellett imádja az ázsiai gasztronómiát.

Majd előételként saját kreációja került elénk - szuvidált kacsamáj paté oremus zselével, pekándiós morzsával, kardamon és marinált rebarbara kíséretében, szecsuáni borsos majonézzal megbolondítva - ez szintén fenséges ízorgia volt, nagy odafigyelést, és rengeteg időráfordítást igényelt a konyhán.

Kóstolócsapatunknál szinte mindent vitt Lóránd gulyáslevese, amelyben marhafartőből készült megpirított hús volt a főszereplő, mesterlevesssel felöntve, különféle répafélék kíséretében, és a szokásos csipetke helyett snidlinges sercli került a tányérba betétként.

A főételek következtek: 

A házi csirke kolbász a csirke combjából készült, koreai paprika paszta ízesítéssel, tejfölhabbal, francia csemege (cornichon) uborka, shitake gomba és házilag készült spatzel tészta körettel - tökéletes étel, örömmel ajánlható.

A szuvidált kacsamell állagán lehet még javítani, a mellé kínált francia burgonya nudli viszont jelezte, hogy a séf nemcsak a magyar és az ázsiai, hanem a francia gasztronómia területén is otthon van, és profi módon jeleníti meg konyháján.

Végül argentín steak kóstoló érkezett sherryecettel, konfitált vajjal, kápiaparikával, paradicsommal, julienre vágott kacsamájjal, zöldborsóval - mennyei főfogásként.

Különleges desszert zárta a degisztációs menü ételsorát, amely tulajdonképpen egy friss gyömbérrel megbolondított meggy consomné, meggyszorbéval - nagyon leveses, nagyon friss ízvilággal, a levestányéros szervírozás a sok lé okán érthető volt.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Vendég


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.