hirdetés
hirdetés

Több pénzt kap jövőre a turizmus

Elfogadta a parlament a 2011-es költségvetés főszámait, melyek közt szerepel a turizmusra költhető pénz is.

Munkatársunktól

hirdetés

A turisztikai célelőirányzat (TC) közel 5 milliárd forinttal növekszik köszönhetően a Formula-1 Magyar Nagydíj rendezői jogdíja átcsoportosításának.

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy az 5 milliárdos összeg tartalmazza a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) marketingtevékenységre fordítható, tavalyihoz képest plusz pénzét is. Ez a TC nagyjából 70%-át teheti ki.

Korábban a Turizmus Online hasábjain is beszámoltunk arról, hogy Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának fideszes elnöke önálló képviselői indítványban szorgalmazta a TC megemelését. Szintén önálló képviselői indítványban kérte Bánki az MT Zrt. előző évi, 720 millió forintot kitevő áfa-tartozásának elengedését. Úgy értesültünk, hogy a fenti összeg ezt is tartalmazza, melyet az MT Zrt-nek be kell fizetnie. Így az MT Zrt. körülbelül 2,7 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhat 2011-ben.

Bánki Erik november 24-én sajtótájékoztatón szólt arról, hogy a 2010-es nettó 4,6 milliárd forint helyett 6,5 milliárd forintra emeli a kormány a turisztikai marketingcélokra fordítható keretösszeget.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai