Egészségturizmus: fogalmak és célcsoportok 

A Semmelweis Egyetem Egészség- tudományi Karán rendezték meg a II. Egészségturizmus Szakmai Napot.

Nyugatról és keletről is jönnek az utasok 

Április közepén megnyitották az idei repülési szezont a sármelléki repülőtéren – a Hévíz-Balaton Airportra idén 25 ezer utast várnak. A jövőben fapados járatok indítása is elképzelhető.

Átalakul az ágazat irányítása 

Átalakul a magyar turizmus szervezete, létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel – jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Megkóstoltuk a Zsámbékimedencét 

Soha rosszabb kezdést: kora reggel fordul be lelkes és még annál is éhesebb kis csapatunk a hazai legjobbak között jegyzett budaörsi lakásétterem portájára, Angyalosy Katalin birodalmába. Mint a mesében: igazi terülj, terülj asztalka fogad bennünket, a mosolygós házigazda kíséretében.

Sirha Budapest 

14 ország kiállítói, szakmai versenyek és jövőkutató konferenciák 2016. május 9-11.
Egyre jobban szeretnek minket az izraeli turisták

Egyre jobban szeretnek minket az izraeli turisták 

Magyarország négy éve folyamatosan részt vesz Tel Aviv és a térség legnagyobb turisztikai rendezvényén, az IMTM (International Mediterranean Tourism Market) kiállításon, mely idén 22. alkalommal, február 9. és 10. között várta a látogatókat.

Távozik a Magyar Turizmus Zrt.-től Maráczi Gábor 

Levélben értesítette távozásáról a turisztikai szakma képviselőit Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója.

Beköszöntött a Gasztroélmények Éve 

Már a tavaly novemberben beharangozott nemzeti marketingterv nyitóeseményére, idén februárra előhúzták a szervezők a pakliból az első Jolly Jokert…

Rangos szakmai elismerés hazai hoteleknek 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a Magyar Turizmus (MT) Zrt. együttműködésével 2015-ben harmadszor írta ki az „Év Szállodája” pályázatot. Erre 21 hazai ház - 5, 4, 3 csillagos szálloda – jelentkezett. Az ünnepélyes eredményhirdetésre január 22-én a Budapest Hilton Szálloda Báltermében került sor, mintegy 250 vendég részvételével, a turizmus állami irányítása, az MT Zrt., szállodák és a szakmai sajtó, valamint a támogatók képviselőinek jelenlétében. A díjátadó gálán részt vett Lepsényi István, az NGM gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, Susanne Kraus-Winkler, az Európai Szállodák és Éttermek Szövetségének (HOTREC) elnöke, valamint Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, akik a MSZÉSZ elnökét, dr. Niklai Ákost segítették a díjak átadásában.

A németek wellnessezni, az amerikaiak hajós utakra jönnek hozzánk 

A Magyar Turizmus Zrt. december 15-i Szakmai Nyílt Napján a jelenlévők olyan külpiacokról hallgathattak meg prezentációkat, mint például Németország, Észak-Amerika, Oroszország vagy Nagy-Britannia.

Regionális szemlélet és új külképviseleti koncepció a Magyar Turizmus Zrt.-nél 

Egy év kihagyás után idén is megrendezte Szakmai Nyílt Napját a Magyar Turizmus Zrt., a budapesti Akvárium Klubban tartott eseményen összegyűltek a turisztikai iparág jeles szereplői, akik találkozhattak az MT Zrt. külképviselőivel is.

Közös gondolkodásra hívja a Magyar Turizmus Zrt. a szakmai szervezeteket 

Az MT Zrt. az MSZÉSZ, a MUISZ, a MABEUSZ és a MARESZ közös megkeresésére reagált.

Új igazgató a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli régiójában 

2015. április 1-jétől Lencsés Tamara látja el a Közép-dunántúli RMI igazgatói feladatokat.

Lassan nálunk is annyian bringáznak, mint Dániában 

Dobogós helyen állnak a magyarok kerékpárhasználatban az Eurobarometer nemrégiben publikált közlekedési felmérése szerint. Magyarország a harmadik helyet érdemelte ki Hollandia és Dánia mögött a mindennapos kerékpáros közlekedésben.

Amerikai hivatásturisztikai szakemberek ismerkedtek Budapesttel 

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviseletének együttműködésével valósult meg az a tanulmányút, mely során az amerikai és kanadai hivatásturisztikai (MICE) piac legjelentősebb incentive házainak 5 képviselője látogatott Budapestre 2014. július 10-14. között.

Személyi változás a Magyar Turizmus Zrt.-nél 

Az MT Zrt. délszláv piacokért felelős piacfejlesztési menedzseri munkakörét április 16-tól Kincses Márk veszi át Tomka Emesétől, aki anyai örömök elé néz.

Az MT Zrt. és a sárkányhajók bajnoksága 

A Magyar Turizmus Zrt. dél-alföldi régiója is kitelepült a 11. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságra.

Elindult a Magyar Turizmus nyári kampánya 

Elkezdődött a Magyar Turizmus Zrt. által indított nyári reklámkampány. A kreatívanyagok július végéig láthatók országszerte közterületi és járműreklámokon, napi- heti- és havilapokban, valamint internetes felületeken.

Sikeres Magyarország-prezentáció Bakuban 

A Magyar Turizmus Zrt. moszkvai képviseletének részvételével.

Újszerű témaválasztásért díjazták Orbán Ráhelt 

A miniszterelnök lánya az év turisztikai témájú szakdolgozata 2012 című pályázaton nyerte el az első helyezést Újszerű témaválasztás kategóriában.

Giga kommunikációs ügynökségbe integrálnák az MT Zrt-t 

Egy előterjesztés alapján Nemzeti Kommunikációs Ügynökséget hozna létre a kormány az Index értesülései szerint.

Horváth Sándor búcsúzik az MT Zrt-től 

Horváth Sándor 2 év után távozik a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi RMI-től.

MT Zrt. a baltimore-i AIBTM kiállításon 

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága és New York-i külképviselete közösen vett részt a Baltimore-ban szervezett AIBTM (The Americas Meetings and Events Exhibiton) szakmai kiállításon.

Rendhagyó mozgalmat indít a Magyar Turizmus Zrt. az ausztriai magyarok körében 

Ausztriába származott magyarokkal dobná meg az osztrák vendégéjszakákat új kampányában az MT Zrt. osztrák képviselete - közölte a Turizmus Online-nal a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviselete.

Az MT Zrt. ismét az ITB-n Berlinben 

Március 7-én nyitotta meg kapuit a világ egyik legrangosabb turisztikai vására, a berlini Internationale Tourismus Börse (ITB), melyen idén 160.000 négyzetméteren 187 ország 10.644 kiállítója vonultatja fel turisztikai kínálatát 110.000 nemzetközi szakmai látogató előtt, továbbá a nagyközönség számára. Az ötnapos turisztikai seregszemlén Magyarország a korábban már számos nemzetközi vásáron elismert, felszín alatti vízkincsünket középpontba állító nemzeti standon mutatkozik be. Hazánk idén is abban a rendkívüli megtiszteltetésben részesült, hogy az ITB-t megnyitó hivatalos sajtórendezvény után, már a kiállítás előtti napon megtarthatta sajtótájékoztatóját – köszönhetően a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének a vásár szervezőivel ápolt jó szakmai kapcsolatainak.

Kiemelt események a Nyugat- Dunántúlon 

A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat – dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága 2012-ben ismét meghirdette a „Nyugat- dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye” pályázatot, melynek célja a régió kiemelt jelentőségű, turisztikailag is meghatározó kulturális és örökségturisztikai rendezvényeinek kiválasztása volt. A kiírásra összesen 28 pályázat érkezett, melyek közül a cím viselésére a következő 23 eseményt tartotta érdemesnek a pályázatbíráló bizottság:

Malév-csőd: 5%-kal csökkenhet a beutazó turizmus 

Pontosan még nem tudni, milyen hatása lesz a Malév leállásának Magyarország beutazó turizmusára, de a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) egy friss felmérésében legfeljebb 5%-ra saccolja a visszaesést.

Akár 6000 fős rendezvény is jöhet Budapestre 

Január 29-31. között zajlott Budapesten a világszerte 23 ezer tagot számláló MPI, Meeting Professionals International európai tagjainak konferenciája. A European Meetings and Events Conference során a legfontosabb európai konferencia- és rendezvényszervezők jelentek meg Budapesten.

Magyarország: A kultúra és a pihenés földje 

Óriási érdeklődés mutatkozott Magyarország turisztikai kínálata iránt, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) Arab-öböl térségét érintő roadshow-jának keretében. A 2011. november 26. és december 2. között megvalósult, négyállomásos szakmai rendezvénysorozat célja az volt, hogy elősegítse és támogassa a magyarországi utazási irodáknak és szállodáknak a térségben történő bemutatkozását, továbbá lehetőséget biztosítson a helyi döntéshozó kiutaztató irodákkal történő kapcsolat létesítésére és szolgáltatásaik személyes bemutatására. A roadshow-t megelőzően az Arab-öböl országainak turisztikai lapja, Travel Trendz már a címlapján, a „kultúra és a pihenés földjeként” harangozta be Magyarországot. Mint ismeretes, az MT Zrt. B2B piacként kezeli az Arab-öböl térségét, így ennek megfelelően ezekben az országokban elsősorban az utazásszervezők megnyerésére helyezi a hangsúlyt mind a hivatás- mind pedig a szabadidős turisztikai szegmensben - közölte a Turizmus Online-nal az MT Zrt.

Közösen a Dunakanyarért 

A Budapest-Közép-Dunavidék RMI és a dunakanyari helyi TDM szervezetek október 25-én tartották újabb hivatalos munkamegbeszélésüket. A házigazda a Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület volt, a helyszínt a Hotel Visegrád biztosította. A házigazda mellett a Szentendre és Térsége TDM, valamint a Vác és Környéke TDM szervezet is képviseltette magát - közölte a Turizmus Online-nal a Budapest-Közép-Dunavidék RMI.

Így tör be a román piacra Észak-Magyarország 

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága egyeztető megbeszélésre hívta a régió TDM menedzsereit, turisztikai szakembereit és szolgáltatóit azzal a céllal, hogy a jövő évi turisztikai kiállításokról és a román piacra való betörés lehetőségeiről konzultáljanak - tájékoztatta a Turizmus Online-t az Észak-Magyarországi RMI.

Nagy Magyar Turizmus Nap: kiértékelték 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete kiértékelte az október 5-én Bécsben először megrendezett Nagy Magyar Turizmusnap (Großer UNGARN Tourismustag) eredményeit és összefoglalta a szakmai nap tanulságait.

Budapest: ötcsillagos kongresszushelyszín négycsillagos áron 

- foglalta mottóba 2011-es kongresszusának előnyeit a Holland Utazási Irodák Szövetsége (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). A rendezvényt október 6-9. között rendezték meg Budapesten a Magyar Turizmus Zrt. évek óta tartó lobbitevékenységének köszönhetően. Munkatársunktól

„Célkeresztben” az angol utazásszervezôk 

A MT Zrt londoni képviselete 2011. október 28-án, Magyarország turisztikai kínálatát bemutató riportot jelentet meg a brit utazásszervezők szakmai kiadványában, a Travel Bulletin magazinban.

A MUISZ is csatlakozik a MT Zrt. Vendégbarát akciójához. 

A hazai utazási irodák sem maradnának le a Turizmus Zrt. szeptember 27-ére a Turizmus Világnapjára hirdetett eseményéről - közölte a Turizmus Online-nal a MUISZ.

És mi van, ha esik? 

Nem kell elkeseredni, ha éppen rossz időt fogunk ki a Balatonnál!

MT Zrt. logó kerül a mogyoródi pályára 

A Magyar Turizmus Zrt. új logója, egy hatalmas "festmény" ékesíti mostantól a mogyoródi Hungaroring versenypálya betonját két helyen is a két cég együttműködésének eredményeként - jelentették be és mutatták meg a helyszínen a szerda délután tartott sajtótájékoztatón. Bánki Erik, az Országgyűlés sport és turizmus bizottságának fideszes elnöke a sajtótájékoztatón történelmi pillanatnak nevezte a mostani megállapodást.

Észak-Magyarország készül a 2012-es évre 

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) megkezdte a 2012-es év marketingtervének aktív előkészítését.

Az oroszok már a Liszt Évre hangolódnak 

Orosz újságírócsoport látogat Budapestre július 25-26-án köztük olyan nívós lapok képviselőivel, mint a National Geographic Traveller, az InStyle, az Elle és a Voyage a Kempinski Hotel Corvinus, a Magyar Turizmus Zrt., a Malév Zrt. és a BTSZK Nonprofit Kft. összefogásának eredményeként.

Magyar strandok a legszebbek között 

Nagy népszerűségnek örvend az osztrák turisztikai szakma körében, és komoly érdeklődés mutatkozik a szabadságra készülő turisták részéről is a közelmúltban megjelent „Világ legszebb strandjai” című tematikus kiadványra.

Budapestről koordinálja Japánra irányuló tevékenységét az MT Zrt. 

Az „Új vizeken” c. marketingtervében deklarált módon, a japán piacra irányuló marketingtevékenységét a továbbiakban Budapestről koordinálva látja el a Magyar Turizmus Zrt., a napokban kinevezett Nemzetközi Értékesítés Ösztönzés Igazgató vezetésével, az eredményorientáltság és költséghatékonyság jegyében. A társaság Japánban működő, a japán és dél-koreai piacért felelős képviseletének vezetését 7 éven át Kósa Bálint látta el, akinek a munkaszerződése 2011. június 30-án lejárt. A nemzeti turisztikai marketingszervezet köszöni külképviselője szakmai munkáját. Az MT Zrt. külpiaci tevékenységét a szigetországban továbbra is segíteni fogja egy helyi alkalmazott.

Gerillamarketinggel a fiatal látogatókért Ausztriában 

Az MT Zrt. marketingterve idén kiemelt helyen említi azt a célkitűzést, hogy Ausztriában a fiatalabb korosztály körében is erőteljes promóciós támogatást kapjon Magyarország mint turisztikai desztináció.

Salzburgban zárult a road show 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete – együttműködésben a salzburgi Osztrák-Magyar Egyesülettel – gazdasági fórummal és kapcsolódó turisztikai konferenciával zárta a magyar EU-elnökség jegyében szervezett ausztriai roadshow-sorozatát..

Programdömping Balatonfüreden 

Balatonfüred több nagyszabású programnak adott otthont az elmúlt hétvégén.

Új poszt a nemzeti marketingszervezetnél 

2011. június 27-től, Hrabovszky Zsolt a Magyar Turizmus Zrt. nemzetközi értékesítés ösztönzés igazgatója.

Vezetőváltás a balatoni RMI élén 

Június 22-től Benkő Krisztina veszi át megbízott igazgatóként a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának (RMI) vezetését - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Magyar Turizmus Zrt.

Élményekkel egészségesen! 

Június 15-től indult az "Élményekkel egészségesen!" kampány a Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai régióban, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Magyar Turizmus Zrt.

Balatoni Fotópályázat 

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága "BALATON, SZÉP ÉS EGÉSZSÉGES" címmel fotópályázatot hirdetett, melynek célja a Balaton régió régi és új látványosságainak, hétköznapi és különleges pillanatainak, hangulatainak és színeinek a fotográfia eszközeivel történő megörökítése.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!