hirdetés
hirdetés

Többet várnak a vendégek az éttermektől

A Foodbarométer felmérése szerint a magyarok 87 százaléka elvárná az éttermektől, hogy egészséges ételek szerepeljenek a kínálatukban.

hirdetés

Az Edenred Magyraország őszi Foodbarméter felméréséből az is kiderült, hogy hiába a vendégek kívánsága – bár vannak kedvező változások –, mind a mai napig azok a vendéglátóhelyek vannak többségben, amelyek a pandémiát követően sem változtattak kínálatukon. 

Az Edenred Magyarország elkötelezett azért, hogy a vendéglátásban, étkeztetésben résztvevő szolgáltatók minél szélesebb körben tegyék elérhetővé az egészségesebb választás lehetőségét vendégeik számára. Ezért a hazai juttatási piacon 28 éve jelen lévő vállalat – a Magyar Ártalomcsökkentő és Környezeti Betegségekkel Foglalkozó Tudományos Egyesület szakmai támogatásával – októberben elindította országos Food Programját, hogy minél több munkavállaló rendszeresen jusson egészséges és minőségi meleg ételhez. 

Sok étterem kínálatából hiányoznak az egészséges ételek / Fotó: Adobe Stock
Sok étterem kínálatából hiányoznak az egészséges ételek / Fotó: Adobe Stock

Ma már tudományosan bizonyított, hogy nemcsak az elfogyasztott étel mennyisége, de minősége és összetétele is felelős a többi között azokért a civilizációs népbetegségekért, amelyek a táplálkozással állnak összefüggésben.

Az OECD adatai szerint Magyarország a világ ötödik legelhízottabb országa, a magyar felnőtt lakosság több mint kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. A társadalombiztosítás ezen ártalmak kezelésére több, mint 200 milliárd forintot fordít, pedig az egyén és a társadalom számára is jelentős kockázatot jelentő betegségek veszélye egészséges táplálkozással csökkenthető lenne.

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk