hirdetés
hirdetés

Háromszéken is torkoskodnak csütörtökön

A gazdasági válság miatt lecsökkent vendégkör visszacsalogatására idén újra megszervezi Falánk csütörtök elnevezésű akcióját a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Egyesülete (SVESZ).

hirdetés

Az Új Magyar Szó című bukaresti napilapnak Kovács István, a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Egyesületének (SVESZ) elnöke elmondta, hogy az akcióhoz Kovászna megyéből hét vendéglő csatlakozott, akik csütörtökön fél áron adják az a la carte menüt.

A háromszéki vendéglősök tavaly szervezték az első ilyen akciót, amelynek várakozáson felüli sikere volt: megháromszorozták látogatottságukat. Csütörtökön egy átlagos menü – levessel és főétellel – 10 lejbe (680 forint) kerül, ugyanakkor az árcsökkentés nem vonatkozik az italokra, a napi menüre, illetve a házhozszállításra – mondta a SVESZ-elnök, aki elmondta, az akció célja, hogy az emberek újra bemenjenek a vendéglőkbe, és megtapasztalhassák, hogy egy átlagosan kereső családnak is megfizethetőek a vendéglői árak.

Tribel István, a SVESZ alelnökének eddigi tapasztalatai szerint a Falánk csütörtökön a látogatók az ételkülönlegességeket kóstolják meg féláron, és a rendezvény után sokan visszatérnek. Szerinte Sepsiszentgyörgyön 2004-ben volt a vendéglátóipar csúcsidőszaka, ezt követően azonban előbb a madár- és sertésinfluenza, később pedig a gazdasági válság riasztotta el a vendégeket. Ennek következtében 30-50 százalékkal csökkent a vendéglők látogatottsága. Az is észrevehető, hogy csökkent a lakosság vásárlóereje, hiszen a mai vendégek kevesebbet fogyasztanak, főként az italokon próbálnak spórolni.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint a hazai nyilvános vécék állapota pozitívan hat a turizmusra?

Kiadónk társoldalai