hirdetés
hirdetés

Tovább dagad a Ryanair botrány

Újabb 400.00 foglalást töröl az ír fapados és csökkenti flotta méretét is a téli menetrendben. 

hirdetés

A Ryanair bejelentette, hogy 400.000 foglalást töröl a novembertől márciusig tartó téli menetrendben, amely 18.000 járatot érint. Többek között törli az összes londoni járatát is Skóciába.

A Ryanair azt is megerősítette, hogy a 400 gépből álló flottájából 25 nem fog közlekedni 2018 márciusáig. Ez azt jelenti, hogy a 2018-ig tervezett 131 millió utas szállítása lecsökken 129 millióra, 2019-ig márciusáig pedig a tervezett 142 millió utas helyett 138 millió utazhat majd a diszkont légitársasággal.

Ahogy mi is megírtuk, a problémát az okozza, hogy rosszul ütemezték be a személyzet szabadságolását. A Ryanair próbált felülkerekedni a problémán, még 12 ezer fontos bónuszt is felajánlott a pilótáknak, akik nem veszik igénybe egyhetes szabadságukat, de ők ezt visszautasították.

A légitársaság szerint ezzel a lépéssel tudják tartani a menetrendet és nem kell majd több járatot törölniük.

Amennyiben valaki járatát törölték, két opciója van, visszakérheti a repülőjegy árát, melyet 7 napon belül visszautalnak arra a számlára, amelyről a foglalás történt. Ezenkívül átfoglalhatják díjmentesen a járatukat, szabad helyek függvényében.

Azon utasok, akiknek második körben törölték a járatát, egy 40 eurós bónuszt is kapnak, melyet 2018 márciusáig használhatnak fel.

További információt a járattörlésekről és a visszatérítési folyamatról ITT olvashat. 

FRISSÍTÉS!!!

A történet még nem ért véget, legújabb cikkünkben arról számolunk be, hogy eljárást indított a Ryanair ellen a brit Polgári Repülési Hatóság (CAA), mert álláspontjuk szerint az ír légicég félrevezette az utasokat a járattörlésekkel kapcsolatban.

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: The Telegraph)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai