hirdetés
hirdetés

Trendi úti cél Nr. 1.

- határozza meg magát Berlin. A német főváros tavaly már Európa harmadik leglátogatottabb városi úti célja - derült ki az Utazás kiállításon zajlott sajtótájékoztatón.

hirdetés

25 millió vendégéjszakát töltöttek Berlinben tavaly turisták. Ezzel London és Párizs mögött a harmadik legnépszerűbb európai város. A turistáknak pedig úgy tűnik, van hol laknia, mivel csak tavaly 5500 új hotelszobát adtak át. Nyílt egyebek mellett egy Waldorf Astoria valamint egy elképesztően trendi hostel is. 

Mi magyarok is egyre növekvő mértékben vesszük ki részünket a vendégéjszakák szaporitásából. Az elmúlt évtized alatt megháromszorozódott a Berlinbe látogató magyarok által kereskedelmi szálláshelyeken töltött éjszakák száma. Csak tavaly 10,4%-os növekedésnek lehettek a németek tanúi.  

És, hogy mi vonzza Berlinbe a temérdek turistát, arra vonatkozóan Katarina Erzeg, a VisitBerlin képviseletében sorolja a pezsgő kulturális élet. Remek gasztronómia - nem csupán curry wurst - és vásárlási lehetőségek, történelmi hagyományok. Persze mindez mit sem ér, ha nem párosul megfizethetőséggel. Berlin egyik igen fontos vonzereje a vonzó ár-érték arány. Az Utazás kiállításon tartott sajtótájékoztatón prezentált, világvárosok hosszú listáján Berlin még Varsónál is megfizethetőbbnek tűnt.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai