hirdetés
hirdetés

Új turisztikai látványosság nyílt Szentendrén

Szentendrén, a Duna hullámain, a Görög utcánál új turisztikai látványosság nyílt 2017. július 14-én. A Riverside többfunkciós úszómű kulturális-, sport- és gasztrosziget a város különleges színfoltja lesz.

hirdetés

A Riverside szentendrei vállalkozók álmának megvalósulása, Szalay Péter, a Görög Kancsó Étterem tulajdonosa és Pásztor Zoltán, a belvárosi rév üzemeltetője két éve döntött úgy, hogy belevágnak a projektbe.

A városvezetés is az elképzelések mellé állt, a beruházást 2 millió forint + áfa összeggel támogatta, illetve a napozóterasz kényelmes napágyait biztosította.

Az úszómű építészeti arculattervét Bori Sándor építészmérnök, az Adamdesign Studio szakembere készítette el, illetve részt vett a projekt településképi véleményezésében a tervtanáccsal és a városi főépítésszel.

A grillhajó további tervei a Hajtó-Művek Kft.-ben készültek Lantos Gyula okleveles hajómérnök vezetésével, majd az engedélyeztetési eljárások szakasza következett, mely a tervekhez képest hosszabb időt vett igénybe.

Az építés áprilisban kezdődött, s az utolsó simítások végeztével, július közepétől átadták a nagyközönségnek az úszóművet.

A Riverside a folyóra nyúló mólóval elérhető közelségbe hozza a természetet és sokféle lehetőséget rejt magában, hiszen nemcsak a vízisportok szerelmeseit szolgálja kikötőként, de a fedélzeten napozóterasz, grillétterem-kávézó is nyílik.

A Riverside teraszán kulturális események szervezését is tervezik az üzemeltetők a várossal együttműködésben. 

Az építmény befogadóképessége összesen 65 fő, a városi napozóterasz 18 személyes, a tetőterasz 20 vendéget tud fogadni. A közösségi funkciót is betöltő terasz használata fogyasztástól függetlenül ingyenes. 

A vízi élmények sorában további újdonság lesz, hogy a régi szentendrei rév felújítva, városnéző kishajóként cirkál hamarosan a Dunán. A nosztalgia jegyében, igényesen megújult sigthseeing-hajó a tervek szerint idén év végétől vagy jövő év elejétől várja az érdeklődőket.

Az úszómű ünnepélyes átadásán részt vett Szalay Péter, a Görög Kancsó Étterem tulajdonosa, Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester, Petricskó Zoltán általános alpolgármester, a belváros képviselője és Verseghi-Nagy Miklós polgármester, aki köszöntőjében Szókratészt idézte: „…a folyó, akárcsak az élet, örök, miközben pillanatról pillanatra más és más” – utalva a Dunára és a hullámain ringó új installációra, mely minden pillanatban más és más élményt nyújt vendégeinek.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai