hirdetés
hirdetés

Újszerű témaválasztásért díjazták Orbán Ráhelt

A miniszterelnök lánya az év turisztikai témájú szakdolgozata 2012 című pályázaton nyerte el az első helyezést Újszerű témaválasztás kategóriában.

hirdetés

A Magyar Turizmus Zrt. tavaly tizenkettedik alkalommal hirdette meg pályázatát a felsőoktatási intézmények hallgatói részére. A legszínvonalasabb turisztikai témájú szakdolgozatok díjazták, a felhívásra összesen 39 pályamunka érkezett. Az eredményhirdetést kedden, április 30-án rendezték meg az Ybl-palotában.

A pályázókat Horváth Gergely, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, aki immár az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC) alelnöke is, és Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának vezetője köszöntötte, kiemelve az esemény fontosságát.

Az év turisztikai témájú szakdolgozata pályázatra 39 szakdolgozatot küldtek be 12 felsőoktatási intézményből.

A nyerteseket: „Az alapos, tudományos igényű munka”, és az „Újszerű témaválasztás” kategóriában megírt pályamunkák alapján díjazták, két pályázó pedig különdíjat kapott.

Halassy Emőke, a Magyar Turizmus Zrt. mb. Kutatási-iroda vezetője ismertette a szakmai zsűri értékelését, majd Horváth Gergely és Nemes Andrea átadták a díjakat a nyerteseknek, és az őket felkészítőknek.

Alapos, tudományos igényű munka kategóriában:

I. Hess Alexandra: A Szentendrei-sziget zöldút fejlesztési lehetőségei – A sziget bekapcsolása a Duna-menti kerékpárút hálózatba

II. Kovács Otília Magdolna: A budapesti Y generáció és a Bor

III. Barcza Attila: Rekreáció határok nélkül

Újszerű témaválasztás kategóriában:

I. Orbán Ráhel: Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül (Kattintson és olvassa el a nyilvánosságra hozott szakdolgozatot!)

II. Istenes Noémi: Képregényturizmus

III. Horn Nikolett: Ötlettől a valóságig, avagy egy szállodai projekt előkészítésének lépései

Különdíjban részesült:

Jentetics Kinga: The Creative Aspect of Country Branding – How Music is Able to Influence the Country Image in Case of Hungary

Péter Boglárka: Szakképzés és karrierépítési lehetőségek vizsgálata a szállodaiparban régen és ma

A nyertes pályázók a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi és Tájépítészeti Kara, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kara, az Edutus Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kara, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, valamint a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara hallgatói közül kerültek ki.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai