Indul az új nemzetközi, Budapest-megakampány

Soha nem látott összeget költ az MTÜ mától nemzetközi kampányra, amelyben Budapestet népszerűsíti többek közt a CNN-en, a Vice-ban és számos európai, ázsiai és tengerentúli légitársaság járatán.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy fiatal párról szóló imázsfilmet készítettek, akik végigvágtázzák, járják Budapest  olyan helyeit, ahol jókat esznek, kóstolnak.

Hipszter piacon bámészkodnak, a Müpában nézelődnek, a Várkert Bazárban is megfordulnak, megmártóznak a Széchenyi-fürdőben, ahonnét aztán a Gellértbe transzportálódnak át, és ott kerülnek elő a mélyből a víz felszínére.

Földalattiznak, sietnek, sétálnak a Várban, van még a Szabadság-híd korlátjánál lazulás, futás a Duna-parton, Aria-tetőteraszozás és biztos kihagytam valamit, annyi minden még.

Egy biztos, ez a film az összes kampány hozzávalóval együtt (komplett arculat logoval, új weboldallal stb) 235 millió forintba került, a május 15-én induló nemzetközi méretű kampányra pedig június végéig mintegy 1,3 milliárd forintot költ a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), majd a következő időszakban is foglalnak be további különböző médiafelületeket 4,5-5 milliárd forint értékben. Mindezt Guller Zoltántól, az MTÜ vezérigazgatójától hallottuk a megakampány indulását megelőző napon, a kampány beharangozó programján, a pesti Uránia moziban. "Célunk az, hogy vendégéjszaka számban hamarosan túlszárnyaljuk Prágát, és bevegyük a volt császárváros, azaz Bécs impozáns számait is.", mondta a kampány stratégiai céljával kapcsolatban az MTÜ-vezér, majd bemutatta a Spice of Europe néven futó reklámkampány három célcsoportját is, ezek a következők: 25-40 közötti fiatal kalandkeresők, az élményszerető családosok és a 30-55 év közötti kozmopolita világutazók.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke mindehhez hozzátette, annyira sosem látott méretű a most induló kampány, hogy ennyi volt az MTÜ elődjének, a Magyar Turizmus Zrt. teljes éves költségvetése.

A megakampány médiaköltése sem akármi. Íme, néhány szám a tervezett kiadásokból: az össz médiabüdzsé 65 százalékát online platformokon költik el, tévére 25 százalék jut (fő médiapartner a CNN, ahol 812-szer adják majd a Spice of Europe szpotot), kiemelt költési helyek lesznek a repülőjáratok fedélzeti magazinjai, az American Airlines járatait külön is kiemelte közülük Guller Zoltán. Valamint olyan printmegjelenést is terveznek, mint amilyen a Condé Nast Travel magazin, vagy a Vice. A hirdetések megjelennek majd az Iberia, a Ryanair, a British Airways, a Lufthansa, az American Airlines és a United Airlines fedélzetein. A WizzAir magazinjának június-júliusi számában 8 oldalas melléklet szól majd Budapestről.

A nyári kampány teljes kreatív anyagát a korábban a FINA és a Budapest 2024 anyagain is dolgozó Graphasel stúdió készítette. 

Látta már az új nyári Budapest imázsfilmet, amely hihetetlen számú turistát csalogat majd hozzánk?

{youtube|id=9JYvIerSFlE} 

A Budapest-kampánnyal párhuzamosan két másik kommunikációs kampányt is indít az MTÜ. Elindul a tavaszi-nyári forgalomélénkítő belföldi kampány, amely Magyarország felfedezésre váró, kevésbé ismert helyszíneire és attrakcióra koncentrál. A napokban induló harmadik kampány pedig a regionális országokban népszerűsíti majd Magyarország vidéki desztinációit.

Társoldalunk, a Kreatív.hu szintén beszámol az MTÜ hétfői eseményéről egy másfajta szemszögből. Szerintünk érdemes elolvasni!

Forrás: Fotók: Bálint Attila


Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.