hirdetés

Feketeleves-mesterek: ki lesz a Balaton barista bajnoka?

Gyenesdiáson, május 7-én rendezik az I. Balatoni Barista Bajnokságot, ahol a kávéfőzés-és díszítés mesterei készítik az eszpresszókat, cappuccinókat és a saját ötletük alapján megálmodott italokat.

hirdetés

A rendezvény célja a régió kávézási kultúrájának fellendítése, hogy a minőségre vágyó vendégek egyre több helyen találkozhassanak finom és szépen elkészített italokkal. A látványos versenyen képzett és műkedvelő baristák mérik össze tudásukat és ügyességüket. A közönség is elleshet fortélyokat, így akár majd otthon is új élményt nyújthat a kávézás. A laikus érdeklődők a program után már biztosan máshogy tekintenek a feketelevesre.

Perna Andor barista, a rendezvény szakértőjének előadása és bemutatója is várja az érdeklődőket. Aki nem ismeri a fogalmat, megtudhatja, mi is az a latte art, milyen a jó kávé és hogyan készítsük el a jó feketét? A program a vendéglátásban dolgozóknak is hasznos információkat és tippeket nyújt – mesélte Somogyi Zoltán Max gasztroblogger, gasztronómiai tanácsadó, aki a Gyenesdiási Turisztikai Egyesülettel közösen hívta életre a versenyt.

A bajnokság a Nyitott Balaton programsorozat keretében várja az érdeklődőket Gyenesdiáson, a Természet Háza Látogatóközpontban. Perna Andor kávéspecialista, egykori bajnok úgy tapasztalja, hogy a hazai kávézási kultúra még jócskán fejlesztésre szorul: ezt a célt is szolgálja az esemény.

- Látok egy-két éttermet, cukrászdát a Balatonnál is, ahol valóban odafigyelnek, hogy jó minőség kerüljön ki a kezükből, de sok vendéglátóhelyen még mindig kérdéses, hogy milyen kávét vásároljanak, milyen eszközökkel dolgozzanak és hogyan hozzák ki az alapanyagból a maximumot. A programmal lehetőséget szeretnénk biztosítani a fiatal szakembereknek is, hogy tapasztalatot szerezzenek és vidéken versenyezzenek, hiszen a megmérettetések főként a fővárosban zajlanak. A balatoni bajnokságon a szükséges eszközöket és a kávékeveréket mi biztosítjuk, a baristák a saját maguk által megálmodott „kávézójukban” szolgálják fel a „vendégeknek”, azaz az érzékszervi zsűrinek az italokat. Nem egyszerű jó presszókávét és cappuccinót sem készíteni, de azt gondolom, a verseny a saját készítésű különleges italoknál dől majd el. Ezek nem lehetnek alkoholtartalmúak és nem lehetnek desszert jellegűek, dominánsként pedig (nem másodlagos-harmadlagos ízként) a presszókávé ízének kell megjelennie ezekben a koktélokban. A bajnoki címért versengők látványitalokat fognak készíteni, igazi show várja a közönséget! - ismerteti a verseny követelményeit Somogyi Zoltán Max.

A magukat megmérettetni kívánók április 25-én éjfélig jelentkezhetnek a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre elküldött levélben (név, lakcím, e-mail cím, mobiltelefonszám, munkahely feltüntetésével). Nevezési díj nincsen és a közönség számára ingyenes a belépés a rendezvényre, mely 9.00 és 16.00 között várja a vendégeket. Ki lesz a Balaton első Barista Bajnoka? Kiderül május 7-én!

(forrás: Vendég & Hotel Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai