hirdetés

Gasztronómiai híd a Ráckevei Duna térségéhez

Gasztronómai híd a Ráckevei Duna térségéhez címmel jelent meg dr. Szánthó Györgyné könyve, amelyet kedden, május 28-án, a Savoyai-kastélyban mutattak be.

hirdetés

A könyv célja, hogy Ráckevét és térségét bemutassa, hogy informálja és csalogassa a turistákat, és a térség idegenforgalmi szakembereinek segítséget adjon - mondta a szerző lapunk munkatársának.

A kiadvány rendhagyó, nem a szokásos útikönyv, ugyanis nem a földrajzi elhelyezkedés, vagy más szorosan értelmezett témakör képezte a csoportosítás alapját. A több mint 350 színes fotón az új Ráckevei járás érdekességei mellett bemutatja annak mulatóit, éttermeit is, mellékelve hozzá 54 receptet azok legjobb, vagy legjellegzetesebb ételeiből, italaiból.

Közel százan voltak kíváncsiak Rózsika, vagyis Szánthó Györgyné könyvére, amely nem az első ilyen jellegű munkája. Egy 24 perces filmet alkotott Ráckeve a vizek városa címmel, 3 nyelvű narrációval, ez a Turizmus Trend Iránytű versenyén 2009-ben harmadik helyezést ért el.

A könyv szerzője

"Az új Ráckevei járás 11 települése bemutatja saját értékeinek egy-egy szeletét, feltárva ezzel, hogy miért érdemes ellátogatni hozzánk. A benne megjelenő gasztronómia külön vonzerő, és magában hordozza az adott térség jellemzőit. A könyv célja, nem titkolt módon a vendégcsalogatás, Az információs anyag kibővítve a linkajánlókkal valóban úti kalauzként szolgál" - mondta Szánthó Györgyné.

A könyvebmutatón a járás több polgármestere is megjelent, közülük a szigetújfalusi polgármester, Paulheim Vilmos mondott köszönetet Rózsikának azért, hogy a legfontosabb vendégcsalogató adottságaikat sikerült megtalálnia, és bemutatnia. A 220 oldalas könyvet a Corvina Kiadó közreműködésével a „Ráckeve Érték” Egyesület adta ki.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai