Új trendek mentén: organikus koncepciójú ázsiai stand a Sirhán

Fenntartható, zöld, környezetvédő: nyolc organikus kiállító érkezett az indonéz-szigetvilágból a Sirha Budapest 2016-ra.

A Sirha Budapest 2016 első napján Wening Esthyprobo, az Indonéz Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövetasszonya három gongütéssel megnyitotta az indonéz pavilont.

Az Indonesian Trade Promotion Center (ITPC) Budapest és az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége támogatásával, valamint nyolc indonéz exportőrrel és magyar beszállítóval együttműködésben szervezett látványos bemutatkozás legfontosabb célja, hogy elősegítse az indonéz élelmiszerek megismertetését és népszerűsítését a magyar és kelet-közép-európai piac képviselői számára. Az indonéz standon ezúttal az Indofood Ltd., a Kemakmuran Niaga Mandiri, a Sinar Mas Ltd., a Toba Surimi, a 2 Tang Tea, a Garuda Food Ltd., az Esprecielo CV. és a Mayer Kft. termékeivel találkozhatunk.

A közel 80 négyzetméteren kialakított, a „zöld és fenntartható termékek” koncepcióját fókuszba állító pavilon az indonéz élelmiszerek széles palettáját mutatja be. Megismerhetjük az indonéz kávé és tea-fajták, a pálmaolaj, a kókusztermékek, az instant tészták, a kekszek, a különféle szószok, az étolajfélék és a feldolgozott halételek változatos termékpalettáját. A termékek kiválasztása a magyar élelmiszeripari piac igényei és sajátosságai figyelembe vételével történt. Az indonéz kiállítócégek jelenléte várhatóan felgyorsítja majd a jó minőségű, természetes alapanyagokban gazdag, megbízható indonéz termékek – főként az élelmiszerek – bevezetését a magyar piacra.

A Sirha Budapest egyetlen ázsiai kiállítójaként az indonéz pavilon megnyitását jelentős szakmai- és médiaérdeklődés kísérte. A megnyitó színes és átfogó programját balinéz táncbemutató, indonéz ételek és kávék kóstolása, valamint a kiállítócégek és termékeik bemutatkozása tette teljessé.

A megnyitó eseményen Wening Esthyprobo nagykövet asszony és Hikmat Rijadi, az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) igazgatója elmondták a közeljövőben megvalósuló további indonéz programokat is. Május 17-19. között a Nagy Vásárcsarnokban Indonéz Napok lesznek, május 21-22-én a Millenáris Teátrumban Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár címmel nagyszabású ingyenes családi eseményre várják a látogatókat, július 22-24-én a fiatal indonéz autóversenyző, Rio Haryanto pedig a Hungaroringen, a Formula 1 Magyar Nagydíjon debütál majd. A magyarországi indonéz programok mellett felhívták a figyelmet az indonéz fővárosban, Jakartában 2016. október 12-16. között megrendezésre kerülő Trade Expo Indonesia-ra is.

Forrás: Vendég & Hotel


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.