hirdetés

Váltás a Magyar Turizmus Zrt. élén

hirdetés

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a kormányprogramban meghatározott hatékony és takarékos működés céljából nyolc tulajdonosi joggyakorlása alatt álló cég vezetését a Gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény 247. § szerint átalakította.

A társaságok igazgatóságait megszüntette, annak tagjait visszahívta, ily módon véglegesen megszüntetésre került összesen 45, eddig közpénzből finanszírozott igazgatósági tisztség.

Az igazgatóság jogkörét mostantól mindenhol egyetlen felelős vezető, a vezérigazgató gyakorolja.

Az MT Zrt. vezérigazgatói posztjára Horváth Gergelyt nevezték ki. A szakember a BGF turizmus-vendéglátás szakán szerzett diplomát, majd a Danubius Hotels Group-nál kezdte szakmai pályafutását: a margitszigeti Thermál (ma Danubius Health Spa Resort Margitsziget) és Grand Hotel házak értékesítésében tevékenykedett, később értékesítési igazgató lett. Ezt követően a Danubius-központban tanácsadóként dolgozott, majd a budavári Hilton Budapest értékesítési igazgatója lett, ezalatt elvégezte a Nemzetközi Hilton Akadémiát. Horváth Gergely ebben a munkakörben dolgozott egészen múlt heti kinevezéséig a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójává. A Magyar Turizmus Zrt. élén dr. Róna Ivánt váltja a fiatal szakember.

Az MFB azt is közölte, hogy a tulajdonába került társaságok, köztük a Magyar Turizmus Zrt. igazgatóságait megszüntette, annak tagjait visszahívta. Az MT Zrt. igazgatóságának elnöki posztját Üsztöke Botond töltötte be, tagjai Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke, Flesch Tamás, a Best Western Premier Hotel Parlament igazgatója, Gonda Tibor, a Dél-Dunántúli Regionális Bizottság egykori elnöke, valamint Marosi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium, osztályvezetője voltak. Az igazgatóság jogkörét mostantól mindenhol egyetlen felelős vezető, a vezérigazgató gyakorolja. A cégek felügyelő bizottságai is megújultak. Mostantól minden cég felügyelő bizottsága háromtagú lesz.(Turizmus Online)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai