hirdetés

A séf házhoz megy

Pesti István, Tatán. A Platán neves séfje, kérésre, a vendégek otthonában főzi meg és tálalja a bisztró ízeit. 

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A koronavírus-járvány második hulláma miatt ismét nehéz helyzetbe került a vendéglátóipar. A Pesti István nevével fémjelzett tatai Platán azonban ebben az időszakban is azon dolgozik, hogy csapatát megtartva, ne hagyja gourmet-élmény nélkül vendégeit.

Pesti István, akinek tudásának köszönhetően lett Pesten egy étterem Michelin-csillagos
Pesti István, akinek tudásának köszönhetően lett Pesten egy étterem Michelin-csillagos

Pesti, aki a vendég otthonában főz

Hétvégenként az Öreg-tó partján lévő Platán Bisztró és Kiosk elviteles kínálattal várja a tataiakat és az Öreg-tó látogatóit. A családi asztalra szánt francia desszert különlegességek mellett, a délutáni sétához tökéletes társ lehet egy pohár forralt bor, hozzá egy töltött krumplival. Ráadásul a korlátozások idején a Platán-élményről sem kell lemondani, Pesti Istvánék ugyanis kérésre a vendégek otthonában főzik meg és tálalják a bisztró ízeit. 

A kifinomult és elmélyült gasztronómiai élményt Pesti István vezetésével két fős csapat biztosítja a szigorú egészségügyi intézkedések betartása mellett. A munkatársak kizárólag negatív koronavírus teszttel főznek vendégeik otthonában, ahol az előírások miatt rajtuk kívül legfeljebb hét fő lehet jelen. Hogy teljesen legyen a Platán-élmény, a 3 vagy 4 fogásos menühöz illő bortételekről a bisztró sommelier-je gondoskodik. 

Senkit nem küldtek el a csapatból 

 Az újabb korlátozások miatt ugyan át kellett alakítani a Platán működését, de a vezetőség nem küldött el senkit az ötven fős csapatból. Bár a Platánban nem tudunk a szokásos módon működni, találtunk lehetőséget munkatársainknak, hogy a bezárás ideje alatt is aktívan részt vegyenek a munkában, mondta Varga Vivien üzletvezető.

Platán Cukrászat kínálatából
Platán Cukrászat kínálatából

Dobozba zárt finomság - karácsonyra

Pesti István és László Tamás karácsonyra delikát dobozzal is készül, melybe a Platán Bisztró legizgalmasabb ízeit és kedvenc finomságait - kacsamáj pástétom, zakuszka, kimchi - csempészik bele, de akár gyümölcskenyér vagy egy üveg Platán Champagne is kerülhet az ünnepi asztalra. László Tamás emellett két fajta süteményes dobozzal is készül karácsonyra. A gourmet box a tervek szerint  országosan is elérhető lesz.

 

 

(forrás: zerocomagency.hu / Turizmus Online, Fotók: Gáncs Erika)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai