Baranya Chef Kupa

A Baranya Megyei Gasztronómiai Szövetség és a Bistro 48 szervezésében december 13-án, csütörtökön, 19 órai kezdettel kerül megrendezésre a Baranya Chef Kupa.

Az eseményen hét kiváló chef versenyez két fogásos menüsorával a kupáért, a vacsorához az előételt a házigazda étterem biztosítja.

Menü:

Előétel egységesen:
Libahúsleves csicsókával, füstölt libamellel töltött derelyével, zsályával

Balogh Bálint - K Professio Kft.

Kékfrankos murcival készült vadas mártásban párolt gesztenyés vaddisznó rolád és vadkacsa, medvehagymás kukoricagaluskával és kékfrankos murciban párolt birskörtével
Grillázsos-narancsos semifreddo narancs öntettel

Brunner Attila – Korhely Étterem & Pub

Szürke marha borjú szűz pecsenye, vargányás burgonya felfújttal, pécsi cirfandlis gesztenye raguval és vargánya cappuccinoval
Fügés sajt terrine, mandula krémes csokoládé hab és áfonyás bonbon,arany hárssal készített fügével

Nagy Balázs - Forrás Szakiskola

Citromfűben érlelt fokhagymás csukaderék mandulás chardonnay mártással,
medvehagymás burgonyás rétessel, zsenge zöldspárgával és gesztenyés paprikaraguval
Palacsintafelfújt cirfandlis fügemártással

Kovács Richárd - Hotel Mediterrán

Zsályás borjúcomb sütőtök pürével
Házi túrós rétes vanília öntettel 

Várnai Péter - Pezsgőház Étterem

Sertés gulyás erdei gombákkal és zöldségekkel
Mandulás törökméz, juhtúros fügekrémmel, citromfüves málna öntettel

Takács Tamás – Hotel Palatinus City Center

Érlelt bárányborda medvehagymás kéregben, rozmaringos demi glace-szal, sütőtökös burgonyatortával 
Gesztenyés charlotte, meggy sabayonnal

Benedek Attila - Corso Hotel Pécs

"Őz tésztában"
Rosé őzgerinc, libamájjal és gombával, tésztában sütve, sütőtökkel és gyökérzöldségekkel portói redukcióval
"Almás pite"
Almás pite csipkebogyó lekvárral karamellizált gesztenyével

forrás: facebook


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.