Egy újabb ikonikus étteremmel kevesebb

Az egri házat vezető házaspár a következőt jelentette meg új év első napjára a szálloda és étteremként működő ház Facebook-oldalán.

"Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. január 2-tól éttermünk bezár, de szállodai szolgáltatásunk (szállás+reggeli) tovább üzemel. Megértésüket köszönjük" 

 

A történtekhez előzményként még annyit tesz hozzá a Sokszinű vidék nagyközönségi hírportál, hogy 2022 nyarán a Senator-Házban éttermet és hotelt üzemeltető vállalkozó házaspár azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy augusztus 31-i hatállyal járuljanak hozzá bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez. Indokaik között a megromlott egészségi állapot, a túlzottan magas bérleti díj, a megnövekedett beszerzési és energiaárak miatti veszteséges működés, valamint a háború miatti bizonytalanság szerepelt.

Az ügyet 2022. augusztusi közgyűlésén tárgyalta Eger közgyűlése, amikor zárt ülésen arról döntöttek, hogy a Dobó tér 11. szám alatt lévő épület üzemeltetését nyílt versenyeztetéssel megpályáztatják.

Akkor elhangzott, hogy a Hotel Senátor-Ház és Étterem sokak által ismert és szeretett vezetői, Cseh Andrásné és a férje addig maradnak, amíg meg nem találják meg az új bérlőt, mert az a cél, hogy a Senator-ház egyetlen napig se legyen bezárva.

 

 


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.