Marbellán terjeszkedik a Zsidai Csoport

Éttermeket és bárokat nyitottak a helyi Kempinski Hotelben.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapesttel folytatott sikeres gasztronómiai együttműködés után (ÉS Bisztró, ÉS Deli) a hotellánc vezetősége a dél-spanyolországi szállodájának lobby és vendégtér átalakítására, újrapozíconálására és a teljes gasztronómiai kínálat kialakítására kérte fel a Zsidai Csoportot, melynek eredményeként 2018. márciusában megnyitott az El Paseo del Mar gasztronómiai központ; a Baltazár Bar&Grill grill étteremmel, a Black Rose The Bar koktél- és borbárral, a tengerparton található Spíler Beach Club étteremmel és a hotel medencéinél található Spíler Pool Barral.

Az El Paseo del Mar gasztronómiai központot a Zsidai Csoport hozta létre, üzemeltetését pedig a hotellel közösen végzik. Ezzel a jelentős lépéssel a Costa del Sol gasztronómiai térképére újabb helyek kerültek fel. Az El Paseo del Mar egységhez tartozó két étterem és két bár kialakítása, továbbá a szálloda közösségi területeinek újjáépítése során a helyek építészeti kialakítása, design-juk, gasztronómiai koncepciójuk és az arculatuk is teljes egészében a Zsidai Csoport munkája nyomán valósultak meg. A belsőépítészeti átalakítások átgondolására és megtervezésére a csoport Bara Ákos belsőépítészt bízta meg.

Az étel- és italválaszték kialakításánál a cégcsoport szem előtt tartotta Andalúzia gasztronómiai kultúráját, a helyi friss alapanyagokat, a helyi lakosok igényeit és a turisták elvárásait is. A hotel nem titkolt szándéka, hogy a nyitásokkal a helyi lakosokat is szeretné aktívan bevonni - a hotelvendégek mellett megnyitja kapuit a nagyközönségnek is.

Zsidai Zoltán Roy elmondta: „Nagyon örülünk és büszkék vagyunk, hogy ezzel a projekttel 36 éves gasztronómiai tapasztalatunkat vihettük el Spanyolország legmenőbb tengerpartjára, a Kempinski Hotel Bahíaba. Mint étteremtulajdonos pontosan tudom, milyen nehéz egy egységen belül különböző koncepcióval bíró éttermeket és bárokat létrehozni, mely helyieknek és szállóvendégeknek is egyaránt kedvez. Úgy érzem, Marbellan most ez sikerült és bízom benne, hogy a Costa del Sol legmenőbb helyévé fog válni az El Paseo del Mar.”

A Zsidai Gasztronómiai Csoport és a Kempinski Hotels az És Bisztró és az És Deli 2013-as nyitása óta dolgozik együtt.

Forrás: Vendég & Hotel


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.