hirdetés

Mészáros Ádám otthagyta az Onyxot

Kilenc év után után távozik az Onyxtól Mészáros Ádám séf, aki csapatával nem csak megszerezte, de utána meg is tartotta a két Michelin-csillagot.

hirdetés

Az Onyxban töltött, sikeres évek után viszont úgy döntött, hogy mostantól új kihívásokat keres.

Mészáros Ádám az egyik legfiatalabb magyar séf, akinek nevét a magyar, és a nemzetközi szakma is hamar elismerte. Idén több változás is történt az életében.

Mészáros Ádám
Mészáros Ádám

Elbúcsúzott az Onyxtól, jelölték a legrangosabb, The Best Chef 2020-as díjra – amire a világ 100 legjobb szakemberét nevezik–, tavasztól pedig a Felix égisze alatt folytatja.

A Michelin csillagos séf neve az elmúlt majdnem egy évtized alatt összeforrt a Vörösmarty tér legikonikusabb éttermével. A döntés mögött a munka és a magánélet összehangolása, valamint az önfejlesztés, saját ötletek megvalósítása állt: “Életem egyik legsikeresebb időszaka volt az utóbbi 9 év, számomra is nehéz volt a döntés meghozatala. Az érzelmek széles skáláját bejártuk decemberben, de végül rendezetten folytattuk a munkát és együttműködésben menedzseltük a távozásom folyamatát.”

Ádám már az Onyx séfjeként nagy hangsúlyt fektetett a folyamatos fejlődési lehetőségek kiaknázására, mindig is kiemelt figyelmet fordított az innovatív technológiákra. “Új utakra szerettem volna indulni a szó konkrét és átvitt értelmében is. Új technikákkal, alapanyagokkal történő kísérletek tervezési szakaszában vagyok, amelyek segítségével a gasztronómiai élményt is új szintre tudom majd emelni. Mindezeken kívül egy olyan csapattal dolgozom most, akikkel mindezt közösen építhetjük és egy hosszabb folyamat révén a vendégek elé tárhatjuk majd a saját gasztrofilozófiámat.”

Terveinek megvalósítására májusban talált új partnert. A Felix Kitchen&Bar-ral kreatív séfként fog együttműködni. A közös alkotás célja, egy olyan étterem létrehozása, ami nemzetközi mércével mérve is fontos szerepet tölt majd be: “Már az első beszélgetésnél teljesen világossá vált, hogy az az értékteremtés, az a magatartás, gondolkodásmód, amit én képviselek, az itt is megvan.” - árulta el Mészáros Ádám.

A hosszútávú értékteremtés jegyében a séf és csapata a szakmai minőséget, a hazai alapanyagok tiszteletét és a hazai termelőkkel való közös munkát kívánja a továbbiakban is a középpontba helyezni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, a határzár valóban egy hónapig tart?

Kiadónk társoldalai