Organikus gin Agárdról

A gin reneszánszát éli a világban, nincs ez másképp Magyarországon sem. És most itt a hazai ginek legújabb tagja, amelyet organikus módon készítettek az agárdiak.

Az Agárdi Pálinkafőzde egy teljes gin portfóliót is létrehozott. Ennek legújabb tagja az Agárdi Organic Gin, amely mind a környezettudatosság, mind a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve új minőséget képvisel a hazai ginek piacán. Ez az első és eddig egyetlen idehaza, amely a biocertifikációhoz szükséges szigorú előírások betartásával és ellenőrzésével készült.

 

Egyedi receptúra alapján készítik. Az organikus gin egy szűretlen ital, a növényi olajok miatt némileg opálosabb a színe, textúrált, gazdagabb ital, mint a klasszikus, jól ismert gin. Mivel a készítése során felhasznált növényi anyagok valóban vegyszermentesek, így az alkoholban kiázva egy rendkívül tiszta italt eredményeznek. Komplex ízvilággal rendelkezik, virágos jegyekben gazdag ital.  

Az Agárdi Pálinkafőzde számára ez a gin azért is nagy mérföldkő, mert ez az első termékük a cég környezettudatosságra és fenntarthatóságra épülő gondolkodásmódjának. „Cégünk filozófiája a kezdetektől fogva a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra épült, mondja Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa és főzdemestere. Már az üzemet is úgy alakítottuk ki évekkel ezelőtt, hogy abban legyen lehetőség azon technológiák alkalmazására, amelyekkel organikus termékek készíthetők. Az organikus gin az első olyan termékünk, amely ennek a gondolkodásmódnak az eredményeként született meg, de ez csak az első lépés. A továbbiakban az a tervünk, hogy egyre több olyan termékkel állunk elő, amelyek a tisztaságot képviselik".

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.