Ősz, Etyek, programhegyek

Nem csak kóstolni, enni és inni lehet Etyeken az október 23-24-i hétvégén: e-bike-os kirándulás, miniZOO és esküvő kiállítás is szerepel a programban és a lassan őszbe csavarodó táj izgalmas színvilággal várja akár a hobbifotósokat is.

Ezen a hétvégén 10.00 órától nyitnak ki a pinceajtók, présházak, sonkás és sajtos, szörpös és a parasztudvar. 

Etyeken mostanában ér véget a szüret, a borászoknak tehát ez egy igen tevékeny időszak, de nem feledkeznek meg a látogatókról sem. Az október 23-24-i hétvégén is nyitott pincékkel vár mindenkit a Gasztrosétány, és nem csak azokat, akik jót szeretnének enni vagy inni, hanem azokat is akik kicsit aktívabb kikapcsolódásra, a természet közelségére vágynak. 

A nyitott pincék étel- és programajánlata:

1. Gombai Pezsgőpince

 Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója

2. Milán Pince – Zalán Faház
 Palócleves
 Székelykáposzta
 Kacsazúzapörkölt házi tarhonyával
 Házi piték

3. Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
 Lucskos káposzta
 Miccs faszénen sütve
 Juhtúros puliszka
 Etyeki borok és szőlőpálinka

4. Árpás Laci Sonkamester Pincéje
 Sonkatál és grillételek

5. Halmi Pince
 Kistermelői folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök, ecetek széles választéka.

6. bOrbara Présház
 Vega borscs leves
 Csirkemell steak pikáns sütőtökmártásban, csicseriborsós kuszkusszal
 Sütőtökös brownie
 Káposztás és tökös mákos rétes
 Fűszeres szilvás frangipane
 Fahéjas gesztenye mousse
 Forró csokoládé
 Sós karamellás macaronok

7. Tátrai Pince
 A pincészet borainak kóstolója és vására

8. Rezeda Terasz
 Szarvas raguleves
 Fahéjas szilvaleves
 Vargányás gnocchi
 Aszalt szilvás kacsamell, baconbe tekerve
 Sült császár, sütőtökös-káposztás rétessel
 …és mindenféle ínyencség Etyekről
 Bor, sör, kávé

9. EtyekVin Pince, EtyekVintage
 Sütőtökkrémleves
 Grill-finomságok
 Vegán rakott káposzta
 Nagyi pitéje

10. IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete
 A pincészet borainak és pezsgőinek kóstolója és vására

11. Stelázsi Kultúrbirtok
 Finomságok a kamrából

12. Dvorák Vendégudvar
 MiniZOO
 Házias ízek: babgulyás, töltött káposzta, csülkös pacalpörkölt, grillvariációk, mézes-mustáros csirke, malacsült párolt lilakáposztával

13. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat
 Mindkét nap, 10:00-21:00 óra: a családi borászat etyeki és szekszárdi borainak bemutatása, értékesítése
 Diófás piknikételek
 Délután: harmonikazene

14. Etyeki Sajtútállomás
 Raclette
 Sajtkülönlegességek kóstolója és vására

15. Rókusfalvy Birtok
Mindkét nap:
 Vezetett, 2 órás e-bike túra akár az egész családnak. Előzetes regisztráció szükséges, keresd a rokusfalvy.hu webshopban!
 14:00 órától pohárral a kézben pincetúra – vezetett borkóstolóval
 A Rókusfalvy Fogadó kiváló fogásai
 Vasárnap, 10.00 órától Esküvő kiállítás:
Ismerjük meg a helyszínt és találkozzunk személyesen azokkal, akik a legfontosabb részletekért felelnek; eljön a vendéglátó, a cukrász, a fotós és a videós, a dekoratőrök és zeneszolgáltatók, lesz fodrász és sminkes, bemutatkozik a ruhaszalon, sőt a szertartásvezető és a ceremóniamester is!

16. Hegedűs Sajtműhely
 Bemutatkozik az etyeki raclette és etyeki morbier sajt (raclettezés: bagett-körte-hajában főtt krumpli)
 23-án sajtkészítés bemutató10:00 órától 16:00 óráig
 24-én tárlatvezetés a sajtérlelőben 11:00, 13:00 és 15:00 órától
 Sétáló sajttálak kisebb-nagyobb kiszerelésben

17. Etyek Újhegyi Kisgazdaság és Hangszerműhely
 Találkozás háziállatokkal, a baromfiudvar lakóival és lovakkal
 Természetközeli állattartás bemutatása
 Sétalovaglás, barátkozás a lovakkal – kicsiknek és nagyoknak
 Hangsarok: ismerkedés és játék a Hangszerműhely acélnyelves dobjaival

Forrás: Store Insider


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.