Sikerrel zárult a VakVarjú #szeretetszolgálat adománygyűjtése

A több mint kéthetes akció során a VakVarjú étteremcsalád több mint 265 00 Forintot gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek.

A VakVarjú étteremcsalád életében fontos helyet foglalnak el a jótékonysági tevékenységek, legutóbb az Élelmiszerbank kezdeményezéséhez, az idén 10. évfordulóját ünneplő Együnk Egymásért programhoz csatlakoztak egy kéthetes akció keretében. A program a magyar gasztronómiai élet egyik legnagyobb hatékonyságú jótékonysági akciója, idén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy több tízezer élelmiszercsomag összeállításához gyűjtsön adományokat vendéglátóhelyek közreműködésével. A VakVarjú éttermek részvétele jelentős segítséget jelentett ennek az eléréséhez.

„Örömmel vettünk részt az Együnk Egymásért programban, mert hiszünk abban, hogy együtt, összefogással tudunk a leghatékonyabban segíteni a rászorulóknak. Ez az adományozás nem csak egyszerű jótékonykodás: az Magyar Élelmiszerbank kampánya egyszerre áll ki a fenntarthatóság mellett és korunk egyik legnagyobb problémája, az élelmiszerpazarlás ellen. Ezek az értékek számunkra is fontosak, így magától értetődött, hogy támogatjuk a kezdeményezést. Örülünk, hogy több mint 265 000 Forintot sikerült a vendégekkel együtt összegyűjtenünk.”– mondta el Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa.

A programban négy Vakvarjú étterem vett részt, a vendégek a Varjúséfek Együnk Egymásért menüben szereplő fogások rendelése esetén, a VakVarjú 100 Ft-tal támogatta az Együnk Egymásért programot.

„Az éttermek támogatása a közösségi segítségnyújtás egyik legjobb példája, hiszen az akció sikeréhez a vendégeik akivitására is szükség volt. A támogatói menük fogyasztóinak kivételes gasztronómiai élményekben volt részük, és egyúttal nélkülöző emberek élelmezését is segítették. Az összegyűlt adományok segítségével az Élelmiszerbank közel 14 ezer adag mentett élelmiszert tud rászorulókhoz juttatni.” – mondta el Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

Az étteremcsalád számos sikeres karitatív akciót indított az elmúlt években. A 2020-as járvány kezdetekor a vendéglátás szektor többi szereplőjével együtt a be kellett zárniuk éttermeiket. A házhoz szállítás megkezdése után útjára indították a VakVarjú #szeretetszolgálat jótékonysági kezdeményezésüket, mellyel céljuk az volt, hogy legnehezebb helyzetben lévő családokat, gyermekeket lehetőségeinkhez mérten támogatni tudják. A program számos jótékonysági akcióban vett már részt helyi önkormányzatokkal, jótékonysági szervezetekkel együttműködve. Adományoztak például rászorulóknak digitális eszközöket, de volt, hogy 150 hajléktalan számára karácsonyi vacsorát készítettek. Büszkék rá, hogy a sokszínű karitatív tevékenységüknek köszönhetően eddig közel 2 millió forint adomány gyűlt össze.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.