hirdetés

Új elnök a Chaine des Rotisseurs élén

A lovagrend magyarországi tagozata október 5-én a Gerbeaud Házban tartotta éves közgyűlését.

hirdetés

A Chaine des Rotisseurs 1248-ban Franciaországban alakult, majd a XX. század közepén megújult – az igényes gasztronómiát támogatja. Baráti vacsoraesteket, kirándulásokat és egyéb rendezvényeket szerveznek, ahol az étkezések végén minden esetlen laudáció (méltatás és építő kritikai értékelés) is elhangzik. A szervezet fele-fele arányban amatőr és profi tagokból áll.

Fontos küldetés a fiatal szakemberek támogatása. Magyarország is több mint tíz éve sikeresen részt vesz a fiatal szakácsok és sommelierek nemzetközi versenyén. Többek között Kovács Lázár, Széll Tamás, Ádám Csaba és Tóth Ágnes is szép sikereket ért el a világversenyeken.

Az új elnökasszony, Pintér Katalin
Az új elnökasszony, Pintér Katalin

Az október eleji közgyűlés egyben tisztújító is volt. 12 sikeres év után Novák Iván leköszönt az elnöki pozícióról és új elnöknek Pintér Katalint választották.

Az elnökség további tagjai: Vig Bence, Hanzély Attila, Meskál Tibor, Kovács Lázár, Kozma Kálmán, Raj Ráchel és Barka Áron. A Felügyelőbizottság tagjai: Novák Iván, Makai Éva és Dr. Komáromi Péter.

Az e hét elején megtartott első elnökségi ülésen deklarálták, hogy az alapítók céljain túl a magyar gasztronómia, a helyi alapanyagok népszerűsítését kívánja a szervezet támogatni. A pandémia okán több kisebb, lokális rendezvény megtartását tervezik.

A Világszervezet döntése alapján a 2020. évre tervezett ifjúsági világbajnokságok 2021-ben kerülnek megrendezésre, Így lesz lehetőség mind az idei évi győztes (Lendvai Levente – Arany Kaviár) mind a jövő idei győztes nemzetközi szereplésére.

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai