Enni mindig kell

Budán, az I. kerületi Bem tér és Fő utca kereszteződésében nyílik a legújabb, 40 négyzetméteres Bazsalikom Pékség. A brandhez tartozó ötödik üzlet indulásáról Szabadfi Szabolccsal beszélgettünk. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A koronavírusos-vészterhes időben nem minden nap érkezik hír üzletnyitásról. Szabadfi Szabolcs szerint  a járványhelyzet nem befolyásolta a pékségek forgalmát, hiszen "enni mindig kell".

A budai Panificio il Basilicoban -a korlátozások miatt-  még nem tartózkodhatnak fogyasztó vendégek, ezért  egyelőre csak a pékárukra és az azokból készült szendvicsekre koncentrálnak. Ez az ötödik üzlet, amit nyitnak, ismert a brand, ennek köszönhetően az elején nagyobb érdeklődésre "rohamra" számítanak, ami kihívásokat jelenthet - ezt talán csillapítja a járványhelyzet.

"Sajnos minden egyes boltnyitásnál várhatóak hibák, nehézségek, természetesen megpróbáljuk ezeket kiküszöbölni. Nehéz eltalálni a mennyiséget, minden bolttal előfordul, hogy délután kettőre leürülnek a polcok és egyszerűen nem tudjuk pótolni. Bízunk benne, hogy van elég tapasztalatunk, hogy ezeket a hibákat könnyebben kiküszöböljük"- mondja a pék, és a jövőre vonatkozóan hozzáteszi: "minden helyszínnél legalább egy év működés kell, hogy kiderüljön, hogyan megy télen-nyáron, több-e a helyi lakó vagy a helyben dolgozó, mennyire működik az üzlet."

A környezettudatosságot szem előtt tartva, az üzletben próbálnak egyre több dolgot kimérve is kínálni: az olajválaszték, köztük olasz olívaolajak, napraforgóolaj, tökmagolaj is elérhető így. A csomagolásmentességet helyben kapható üvegekkel támogatják, de a sajátot is elfogadják. Az elviteles megoldások mindegyike biológiai úton lebomló.

A járványügyi helyzet, az idősáv, egy pékség életében a legrosszabb dolog, hiszen reggel mennek dolgozni a fiatalabbak is. Szabadfi Szabolcs és az új Bazsalikom Pékség életében ez a korlátozás egyáltalán nem szerencsés, fel is hívja a figyelmet rá: "az, hogy valaki két órán keresztül nem tud bejönni, azt eredményezi, hogy utána adott időben sokkal többen lesznek a boltban".

A pékség kínálatából Szabolcs a kedvencét emeli ki: "A Käselaberkäse szendvics az osztrák inaséveimre emlékeztet és gyakorlatilag minden reggel azt ettem. Ez egy sajttal átszőtt húskenyér, amit a kovászos császárzsemlénkbe rakok bele és uborkasalátával vagy almás mustárral adjuk. Ahogy a meleg Laberkäse-ből folyik ki a sajt, elképesztően finom."


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.