Varga Pincészet: félbeszakad a díjeső

A négy berlini arannyal már 13-ra növelte a Varga Pincészet idei évi nagy nemzetközi versenyeken elért aranyai számát. Újabb éves rekordra azonban nem lesz lehetőségük, mert a járvány miatt valószínűleg nem lesz több verseny. Jól alakult a pincészet értékesítése az év elején, de az év hátralevő részében a gasztronómiában nagy veszteségekre számítanak. Mindent megtettek, hogy biztosítsák a termeléshez szükséges anyagokat, de így is előre nem látható nehézségek merülhetnek fel, ha valamit külföldről kell még behozni.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

„Sírva vígad a magyar - idézi a szólást Varga Péter alapító tulajdonos -, hogy örülhetnénk most, ha ennyi bajunk nem lenne”. Vargáék 4 aranyérmet hoztak el Berlinből, az Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling, az Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát, az Aranymetszés Debrői Hárslevelű és a Royal Egri Hárslevelű boraikkal. Ezzel idén az első három nagy nemzetközi borverseny után már 13 aranyérmük van. Tavaly az egész évben elért 16 aranyuk megismételhetetlennek látszott, idén mégis úgy tűnhet, hogy akár meg is duplázhatnák. De nem lehet, hiszen a hátralevő hat borverseny a járvány miatt nem kerülhet megrendezésre. A versenyek több tízezer embert megmozgató nagy borászati világeseményekhez kapcsolódnak, de ha csak magát a versenyt nézzük, a bíráló bizottságokat alkotó 100-200 szakember az összes lakott kontinens mintegy 30 országából érkezne. Világjárvány idején erre nem lesz lehetőség, idén tehát marad a 13 nemzetközi arany.

„Hasonló a helyzet a belföldi piacainkon is – folytatja Varga Máté Péter ügyvezető tulajdonos. Már az első két hónapunk is jól alakult, március első felében pedig 20%-kal adtunk el többet, mint tavaly ilyenkor. Mégis örömre semmi okunk, hiszen a márciusi növekedés valószínűleg nem a borfogyasztás emelkedéséből, hanem inkább a fogyasztóink túlkészletezéséből származik. Továbbá értékesítésünk több mint felét a gasztronómia képviseli, ami a turizmus várható visszaesése következtében jelentősen csökkenhet”.


A pincészetnek komoly kihívásokat okoz a termelés szervezése is. Múlt hét szombaton is két műszakban ment a palackozó, hogy minél nagyobb tartalékaik legyenek palackozott borból. A hétvégén pedig megszervezték a hétfői átállást egy új munkarendre, amelyben a kisgyermekes szülők felváltva otthon maradhatnak. Az irodában bevezették az otthoni munkavégzést oly módon, hogy egy szobában 1 főnél több soha ne legyen ügyeletes. A fizikai létszám esetében szerencsés körülmény, hogy egymástól távol, egyedül dolgoznak. „Szerencsére már februárban elkezdtük a felkészülést – folytatja Varga Máté Péter. Egyrészt bevezettük a szükséges higiéniai, védekezési és elkülönítési szabályokat, másrészt megrendeltük az év végéig szükséges csomagolóanyagokat. Göngyölegtelepünk 1 hektár, de most mégis kicsinek bizonyult, még a dolgozói parkolót is üvegpalackos raklapok borítják. Viszonylagos biztonságba így is csak azért tudtunk kerülni, mert az értékesítésünk 95%-a saját betétdíjas palackjainkban történik. Minden szükségletünket azonban előre nem láthattuk, nem biztosíthattuk, így kalandos hónapok elé nézünk a termelésben is”.

Forrás: Turizmus Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.