Egy villányi vörös lett Magyarország legjobb bora

Egy villányi vörös lett Magyarország legjobb bora 

Magyarország legjobb vörösbora lett a Bodor Borászat 2016-os évjáratú Cabernet Sauvignonja a Winelovers Wine Awards 2023-as borversenyén, a világ egyik legrangosabb szakmai megmérettetésén.
Ezek a Budapest Airport borversenyének győztesei

Ezek a Budapest Airport borversenyének győztesei 

Szerkesztőségünk is kapott meghívást arra a nívós esti programra, amelynek keretében tesztelőként részt vehettünk a Budapest Airport Zrt. történetének első Borversenyén, amelyre a Liszt Fernec Nemzetközi Repülőtér rendezvényhelyszínként szolgáló 1-es Termináljában került sor április 20-án.
Több mint félezer nevezés ezen a hazai borversenyen

Több mint félezer nevezés ezen a hazai borversenyen 

Huszadik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, amelyre 501 nevezés érkezett Tokajtól Sopronig. A jubileumi verseny siófoki díjátadóján a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Maróti Attila, a Maul Zsolt Premium Winery és a Szentpéteri Borpince egy-egy bora kapta a SynVino-díjakat. A rendkívül erős mezőnyt a zsűri rajtuk kívül öt nagyarannyal és 114 aranyéremmel jutalmazta.
Nemzetközi borversenyt alapít a Winelovers

Nemzetközi borversenyt alapít a Winelovers 

Winelovers Wine Awards néven nemzetközi borszakmai elismerést alapít a Winelovers; a június 20-22-re meghirdetett borversenyt nagyközönségnek szóló programok is kísérik a Continental Hotel Budapestben.
A névadó főborász halála után díjazták a Thummerer-tételeket

A névadó főborász halála után díjazták a Thummerer-tételeket 

Két nagyarany-, hat arany- és két ezüstéremmel a VinAgora Nemzetközi Borverseny történetének legjobb eredményét érte el a Thummerer Pincészet. E páratlan teljesítmény méltó emléket állít a tavaly elhunyt legendás borász, Thummerer Vilmos emlékének.
Nyert a Folly 2019-es Rajnai Rizlingje

Nyert a Folly 2019-es Rajnai Rizlingje 

Kiemelkedően szerepelt a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által 12. alkalommal megrendezett borversenyen a Folly fehérbora.
Ismét aranyérmet nyert a Jammertal Borbirtok

Ismét aranyérmet nyert a Jammertal Borbirtok 

A Jammertal Borbirtok Koh-I-Noor 105.6 2012 bora a Mundus Vini Spring Tasting 2021 borversenyen aranyérmet nyert.
Magyar siker a világ egyik legrangosabb borversenyén

Magyar siker a világ egyik legrangosabb borversenyén 

A mádi Juliet Victor borászat 2017-es BETSEK dűlőszelektált Furmintja dupla arany minősítésben részesült. Ezzel megismételte tavalyi sikerét, hiszen 2019-ben ugyanezen az eseményen a Juliet Victor egy másik tétele, az édes Szamorodni 2016 szintén dupla aranyat nyert.
Thummerer siker

Thummerer siker 

Tarolt a noszvaji pincészet a világ egyik legrangosabb borversenyén.
Itt az VinAgora borverseny győzteseinek teljes listája

Itt az VinAgora borverseny győzteseinek teljes listája 

Rekordszámú nevezéssel, kiváló bírálók munkájával zajlott hazánk egyetlen nemzetközi borversenye.

Varga Pincészet: félbeszakad a díjeső 

A négy berlini arannyal már 13-ra növelte a Varga Pincészet idei évi nagy nemzetközi versenyeken elért aranyai számát. Újabb éves rekordra azonban nem lesz lehetőségük, mert a járvány miatt valószínűleg nem lesz több verseny. Jól alakult a pincészet értékesítése az év elején, de az év hátralevő részében a gasztronómiában nagy veszteségekre számítanak. Mindent megtettek, hogy biztosítsák a termeléshez szükséges anyagokat, de így is előre nem látható nehézségek merülhetnek fel, ha valamit külföldről kell még behozni.

Íme a champion pincészet a villányi borok versenyén 

Eseménydús napot zárt március 11-én a Villányi borvidék. Idén 52. alkalommal került megrendezésre a nagy hagyományokkal bíró, mind a gazdák mind a szakmai plénum előtt komoly értéket képviselő Villányi borverseny.

Szigligeti és villányi borok nyerték el a Magyar Bor Nagydíjat 

Fehér bor kategóriában a hegymagasi Szászi Birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, a vörös borok között pedig a villányi Tiffán's Pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

Mundus Vini 2019: tartolt a Varga Pincészet 

Még soha nem nyert magyar pincészet 16 aranyérmet külföldi nagy borversenyeken egyetlen év alatt.

Diadalmenetben a Varga Pincészet 

Világszerte nívósnál nívósabb nemzetközi versenyeken díjazzák aranyérmekkel a cég italait.

559 nevezés a Syngenta Borversenyén 

Minden eddiginél több, összesen 559 nevezés érkezett a XVIII. Országos Syngenta Borversenyre. A siófoki díjátadón a legjobbaknak járó SynVino-díjakat ebben az évben a Bárdos és Fia Pincészet, a Béres Szőlőbirtok, a Koch Csaba Vin Art Pincészet és a badacsonyi NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet kapta.

Megvannak a Magyar Bor Nagydíj nyertesei 

Az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Leányka Superior és a soproni Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos borainak ítélte a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat a Magyar Borszakírók Köre.

1 millió jár a jövő borászának 

A Borászok Borásza Alapítványa ismét kiírta azt a pályázatot, amely egy életre szóló lehetőséggel kecsegtet szőlész-borász hallgatók számára. Az Ösztöndíjprogram keretien belül a nyertes pályázó többek között 1 millió forintot kap külföldi szakmai gyakorlatra és szüreti tapasztalatot szerezhet valamely Borászok Borászánál vagy a díj jelöltjeinél.

A VinAgorán taroltak a magyar borok 

4 nagyarany, 73 aranyérem, 87 ezüstérem, 6 champion díj, 3 „nevező ország legjobb bora”, 7 „legjobb fajtabor” díj, „legeredményesebb családi pincészet” díja, „legeredményesebb fiatal borász” díja, a „VinAgora új felfedezettje”, a „legegységesebb pontozással odaítélt aranyérem” díj.

Harmadszorra is Nagy Bor Teszt 

Az elmúlt két évben összesen 60.000 válaszadó adatait dolgozták fel a kutatók, akik nem kevesebbre vállalkoztak, mint az internetet használók borvásárlási és borfogyasztási szokásainak elemzésére.

Platinát kapott a somlói Kreinbacher Birtok 

Idén közel 17 ezer nevezés érkezett Londonba a legnagyobb borversenyként ismert DWWA 2018-ra. A Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjét 97 pontra értékelte a zsűri, ezzel kategóriájának legjobbjaként platinaérmet kapott. Az eddiginél is magasabb pontszámmal másodjára sikerült a hazai borok mellett tradicionális pezsgővel is platinaérmet elhozni a világversenyen.

1956-os Tokajit díjaztak Londonban 

A világ egyik legjelentősebb borversenyén, a londoni International Wine Challenge-en (IWC) ezüstérmet nyert a Nemzeti Borkincstár 1956-os 5 puttonyos Tokaji Aszúja.

Platinaérmet kapott Londonban a Somlói Kreinbacher pezsgő 

A DWWA, a legnagyobb nemzetközi borverseny, amelyre idén rekord számú, 17 200 nevezés érkezett és zsűrizésükben 219 nemzetközi szakértő vett részt Londonban. 

Négy magyar platinaérem a világ legrangosabb borversenyén 

Kihirdették a világ legnagyobb borversenyeként ismert Decanter World Wine Awards 2017 bormustra eredményeit Londonban: a magyar boroknak négy platina- és tíz aranyérmet ítélt meg a zsűri - közölte a mádi Holdvölgy borászat.

Kihirdették a Super 12 - Magyar Bor Nagydíj első győzteseit 

A Magyar Borszakírók Köre által első alkalommal meghirdetett Super 12 elnevezésű meghívásos borversenyén a Magyar Bor Nagydíját a Szent Tamás szőlőbirtok és pincészet Szent Tamás furmint 2013-as évjáratú fehérbora, illetve a Thummerer Pince Egri bikavér grand superior 2012-es vörösbora nyerte el 12-12 fehér- és vörösbor közül - jelentették be a szervezők kedden Debrecenben, a Déri Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

Vince-napi borverseny és bortúra Somlószőlősön 

A Vince-napi hagyományokat elevenítik fel a Somló-hegyen január utolsóelőtti szombatján. A borászok védőszentjének napja alkalmából borverseny, bortúra és koncert várja az érdeklődőket - közölte a program szervezője.

Egyházi és világi borok versenye 

Augusztus 19-én Isaszegen kerül sor a XI. Egyházi és Világi Borok Versenyének eredményhirdetésére, a Kenyér, a Kultúra és a Bor Ünnepe című eseménysorozat keretében.

44 érmet nyertek a magyar borok az egyik legfontosabb borversenyen 

A magyar borászatok összesen 44 érmet nyertek a Decanter World Wine Awards most véget ért londoni mustráján. A magyar induló két platina, nyolc arany, 18 ezüst és 16 bronz minősítést kaptak. További 21 magyar bor részesült elismerő oklevélben.

Tokaj borvidéke tarolt az idei Országos Syngenta Borversenyen 

A Tokaji borvidék borászatai vitték a prímet, a legjobb tizenkét nedűből öt Tokaj térségéből került ki, de jól szerepeltek a 2015-ös évjárat borai is, különösen a rozé - derült ki az idei Országos Syngenta Borverseny eredményhirdetésén szerdán, Siófokon.

Idén is megmérettetnek az egyházi és világi borok 

2016. április 5-én tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület az Egyházi és Világi Borok Versenyét Isaszeg Város Önkormányzatának közreműködésével.

A díjnyertes borok nem feltétlenül a szakmai élvonalat képviselik 

Se szeri, se száma az itthoni borversenyeknek. Egy átlagos borfogyasztó elvész a palackokra kerülő plecsnik rengetegében, és nem tudja megállapítani, melyik tanúsít valódi rangot, mely üveg bor vásárlásával kap valóban értéket a pénzéért. Mit érnek valójában a megméretések?

Több mint 500 bor a VinAgorán 

Június végén rendezik meg a rangos VinAgora borverseny Borgáláját, ahol a nagyközönség is megízlelheti a megmérettetésen szerepelt, nemzetközi különlegességeket.

Éremeső az idei VinAgorán 

5 nagyarany, 106 aranyérem, 58 ezüstérem, 4 „nevező ország legjobb bora”, 7 „legjobb fajtabor” díj, „legeredményesebb családi pincészet” díja, „legsikeresebb fiatal borász” díja, a „VinAgora új felfedezettje” – ez a 2015-ös VinAgora mérlege. A sűrű éremeső dacára a champion díjakat csak június 27-én fogják kiosztani a döntőbírák.

Hatodszor keresik a Semmelweis Egyetem Borát 

A Semmelweis Egyetem 2015-ben immáron hatodik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét. A 2010-ben lefektetett hagyományoknak megfelelően a borversennyel az egyetem 2015-ben is a tehetséges, minőség iránt elkötelezett fiatal magyar borászoknak kíván megjelenési, megmérettetési lehetőséget biztosítani.

Az idén már Prágát is leverték a pesti szállodák 

Februárban a közép-kelet-európai régióban a vizsgált öt főváros között Budapest a REVPAR mutató tekintetében 33,3 euróval a 3. helyet érte el Prága és Pozsony előtt. Az MSZÉSZ Trendriportja.

Hortobágyon bioborok csaptak össze 

Kilenc borvidék 12 pincészete vett részt a bioborok idén kilencedik alkalommal megrendezett versenyén a Hortobágyon.

Szekszárdi bor sikere az USA-ban 

A verseny történetében először díjaztak magyar bort a legrangosabb elismeréssel a Finger Lakes International Wine Competition nemzetközi borversenyen, ahol a szekszárdi Vida Családi Borbirtok 2011-es Hidaspetre Kékfrankosa nyert nagy aranyérmet (Double Gold).

Egyházi és Világi Borok Versenyére lehet nevezni 

2015. április 22-én tizedik alkalommal rendezi meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület az Egyházi és Világi Borok Versenyét.

„Koccintás 2014" 

Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban kezdődött meg a „Koccintás 2014” a magyar borvidéki települések közötti verseny. A nyitó esemény csúcspontja az éjféli Nagy Kadarka Koccintás volt, amelyen a Múzeumok Éjszakája rendezvény látogatói közül is sokan vettek részt. Az agártárcát Feldman Zsolt, helyettes államtitkár képviselte.

Nemzetközi portugieser-verseny Pécsett 

Magyar, szlovák és osztrák bor kapott champion-díjat a Pécsett tartott nemzetközi portugieser szemlén.

Taroltak a vörösborok a Syngenta Borversenyen 

Magyarországon az elmúlt évben 3,8 millió tonna szőlőt szüreteltek le, csaknem 64 ezer hektárnyi termőterületről, a hektáronkénti termésátlag pedig megközelítette a 7 tonnát, ami jócskán meghaladta az elmúlt két év átlagát - hangzott el kedden Siófokon, a XIII. Syngenta Országos Borversenyen, amelyen tartoltak a vörösborok.

Háromszáz nevezés a balatonfüredi országos borversenyre 

Több mint háromszáz mintát neveztek a Balatonfüreden hétfőn megkezdődött országos borversenyre. A 101 borászat részvételével tartó verseny két napig tart.

Nyolc arany a Monde Selection borversenyen 

Tizenhárom érmet, köztük nyolc aranyat nyertek magyar borászatok a Monde Selection 2013-as nemzetközi borversenyén.

Eger volt a legjobb Bordeaux-ban 

Eger ismét bizonyított a legrangosabb nemzetközi borversenyen. Az egri pincészeteknek igazi éremesőben volt részük Bordeaux-ban: 4 arany, 5 ezüst és 9 bronzérmet szereztek.

Győzelem a világ legnagyobb bioborversenyén 

A legjobb boroknak járó nagy aranyérem elismerést szerezte meg az egri Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection bora a világ első számú bioborversenyén, a németországi Mundus Vinin, a díjat szerdán adták át Nürnbergben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!