hirdetés

A távolságtartás jegyében felavatták az Avar Hotelt

Rendhagyó házavatás a Mátrában: április 3-án átadták a kívül-belül megújult Avar Hotelt, Mátrafüreden.

hirdetés

Nehéz Tamás szállodaigazgató köszöntötte a koronavírus-helyzetre való tekintettel szűk körű ünnepség résztvevőit és azokat, akik a médián keresztül követték az eseményt, adta hírül a rendhagyó házavató részleteit a kekesonline.hu hírportál.

Mint az igazgató fogalmazott, nem szerettek volna eltérni az eredetileg tervezett naptól, hiszen napra és percre pontosan 44 évvel ezelőtt írták alá az akkori Gyöngyösi ÁFÉSZ és a Cooptourist igazgatósági tagjai az Avar megnyitó dokumentumát.

A rövid időn belül országos, sőt legendás hírnevet szerzett szálloda 2010-ben zárt be. Bár az akkori tulajdonosnak ugyan voltak tervei a felújítással kapcsolatban, azonban ezek nem valósultak meg, és eladásra kínálta az ingatlant. A szállodaigazgató elmondása szerint több befektető is érdeklődött, volt, aki idősotthont, volt, aki munkásszállót alakított volna itt ki.

2016-ban Darvas Zoltán meglátta a lehetőséget a szálloda lerobbant épületében, és elkezdte a felújítási munkálatokat.

Az Avar Hotel mára elkészült, megújult mind a 98 szobája, több mint 1000 négyzetméteres, kétszintes wellness-részleget alakítottak, kettő, egyenként 260 négyzetméteres konferenciatermet, tárgyalókkal, egyedi bowling-bárt.  Nehéz Tamás azt is elmondta, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel 2020. március 22-én ideiglenesen felfüggesztették a hotel működését. A próbaüzemet azonban már sikeresen lezárták, így a járványügyi korlátozások után azonnal nyitnak és várják a vendégeket.

Hiesz György polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az Avar Szálló múltjára tekintve is szerencsés választás volt a tulajdonos döntése. Egyetértett a tulajdonossal abban, hogy nem halasztották el a megnyitót, hiszen a gazdasági szereplőknek is mutatni kell a fényt az alagút végén. A polgármester megköszönte Darvas Zoltán szerepvállalását, hogy gondolt a Mátrára, Gyöngyösre és Mátrafüredre. Mint fogalmazott, Gyöngyös és környéke, a Mátrai borvidék egy fejlődő térség, melynek felívelő a turizmusa és reményét fejezte ki, hogy ez a megszakadás csak ideiglenes lesz.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője szerint joggal vetődhetett fel a kérdés, hogy ezekben a napokban, amikor az idegenforgalom és a vendéglátás fekete lapjait írjuk, amikor az energiáinkat nem ünnepélyes feladatok kötik le, van-e helye egy ilyen átadónak. A kérdésre a válasz: igen. Mint fogalmazott, az Avar Hotel átadója a tradíció és a remény szimbóluma. A több mint 100 éves mátrai turizmus tradíciójának, és egyben a reménynek is szimbóluma ez az esemény. Hiszünk abban, ha a Mátrának van kapuja, az minden bizonnyal Mátrafüred. Horváth László megköszönte a beruházást a tulajdonosnak és az építőknek, az elődök hírnevéhez méltó minőségű működést kívánt.

A fizikai távolságtartásra is ügyeltek a résztvevők, ezért Darvas Zoltán tulajdonos egyedül vágta át a nemzetiszín szalagot, majd az átadó végén az ünnepi torta is szimbolikus szerepet kapott: felvágás helyett a gyöngyösi mentőállomás dolgozói részére küldték el, szerepel a helyi hírportál tudósításában.

(forrás: kép, szöveg: kekesonline.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai