Új napijegy a Mátrába indulóknak

Új napijegy a Mátrába indulóknak 

Új közös napijegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport a Mátrába kirándulóknak.
Ha valaki egyedi szálláshelyet keres a Mátra környékén...

Ha valaki egyedi szálláshelyet keres a Mátra környékén... 

Egy utazás alkalmával a szállás komolyan befolyásolja az élmény egészét. Érdemes kipróbálni olyan helyeket, ahol nemcsak az étel milyensége és a szoba komfortfokozata mérvadó, hanem az apartman, szálloda története, környezete, a hozzá kapcsolódó lehetőségek is kuriózumnak számítanak.
Underground zenei fesztivál a Mátrában, az erdő mélyén

Underground zenei fesztivál a Mátrában, az erdő mélyén 

Augusztus közepén tartják a Fekete Zaj Fesztivált Mátra-Sástón.
Mátra, bor, fesztivál

Mátra, bor, fesztivál 

Az augusztus 20-i hétvégén hatalmas sikerrel zárult a II. Parádsasvári Borfesztivál.
A távolságtartás jegyében felavatták az Avar Hotelt

A távolságtartás jegyében felavatták az Avar Hotelt 

Rendhagyó házavatás a Mátrában: április 3-án átadták a kívül-belül megújult Avar Hotelt, Mátrafüreden.
Még zöldebb a Mátra útja

Még zöldebb a Mátra útja 

A Mátrában november 11-én megnyílt az első, 22kw-os elektromos töltőállomás (Ammtron standard E22), melyet a mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa nyitott meg az általa üzemeltetett 4 Évszak Hegyihotel parkolójában.
Megnyitott a Mátra első libegője

Megnyitott a Mátra első libegője 

Átadták a Mátra első libegőjét, amely Mátrafüred-Sástót köti össze az Oxygen Adrenalin Parkkal – számolt be az MTI.
Hány kontinens látszik innen tiszta időben?

Hány kontinens látszik innen tiszta időben? 

Átadták pénteken a kékestetői tévétoronyban lévő megújult kilátót, ahol a beruházás eredményeként modern belső térrel, új világítással és a korábbinál több vizes helyiséggel várják a látogatókat.

50 standon közel 100 kiállító 

Az idei, március 23- 25. között megrendezett XXVIII. Debreceni Utazási Vásár és Autókiállítás díszvendége Nagyvárad és Biharország, a belföldi turizmus kiemelt úti célja pedig a Mátra és a Bükk volt.
Turisztikai fejlesztésekre ad támogatást a kormány a Kékesen

Turisztikai fejlesztésekre ad támogatást a kormány a Kékesen 

Négyévszakos kabinos felvonó és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra megépítéséről döntött a kormány a Kékesen.

Mátrai Borpiknik a Kékestetőn 

A szervező  Gyöngyös-Mátra TDM menedzsere Benkő Béla szerint ez csak a kezdet volt. Havonta tervezi az egyesület hasonló programok szervezését. 

Éjszakai relaxáció, korhű ruhákban vezetett ásványgyűjtő túra és még sok más a Mátrában 

A következő két hétvégén a Mátra térségébe érkező kirándulók kalandtúrán, Nordic Walking túrán, éjszakai túrán és múltidézéssel egybekötött, korhű ruhában vezetett ásványgyűjtő túrán vehetnek részt a Mátra más-más pontjain.

130 éves az összefogás a Mátra turizmusáért 

Hanák Kolos ügyvéd volt a fáklyavivő, aki 130 éve, 1887 május 15-én Gyöngyösön, az egykori városháza dísztermében hívta életre a magyarországi Kárpát Turistaegylet első vidéki szervezetét, a Mátra egyletet. A jubileumi eseményre emlékezve hétfőn Mátraházán, a négycsillagos Hotel Ózon Residencben konferenciát rendeztek.

Letarolta a jég a mátrai borvidéket 

Szinte teljesen letarolta a mátrai borvidéket a szombati jégeső, a kár legalább 100 millió forint lehet.

Kéktúrás hétvége a Mátrában 

A Magyar Természetjáró Szövetség különleges Kék-programokra hívja a Mátrába a természetszerető családokat május második hétvégéjén. Galyatetőn és Szurdokpüspökiben izgalmas túrákkal, kéktúrás bélyegzőhely-kereső játékokkal és nyereményekkel várják az érdeklődőket.

Megjelent az 1897-es Mátra-kalauz reprint kiadása 

A 130 éves a Mátrai turizmus programra megjelent Hanák Kolos 1897-ben kiadott Mátrai kalauzának reprint kiadása.

Szanatórium és gyógyturisztikai tanösvény épül Mátraderecskén 

A Föld Napja alkalmából Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Magyar Tájdíjat adományozott Mátraderecske önkormányzatának. A „Palócföld ősereje, tájfejlesztési közösségi mintaprogram az élhető faluért” című pályázatukkal érdemelték ki ezt az elismerést.

Gerillamarketing a Mátrában 

Gyöngyösön tanuló középiskolások és főiskolai hallgatók népszerűsítik hamarosan a Mátrát.

Évek óta akadozik a közműszolgáltatás a Mátrában 

A közműhálózat nem követte az elmúlt években megvalósult mátrai fejlesztéseket, ezért a térség idegenforgalmi szereplői – szállodák, síparkok, vendéglátóhelyek – rendszeresen küzdenek az ingadozó áramellátás, a rossz minőségű utak, a hiányzó gázszolgáltatás és a kifogásolható ivóvízszolgáltatás következményeivel.

Postakocsi, retró Ikarus és betyárok a Mátrában 

Kétnapos programmal ünnepli a 130 éves Mátrai turizmus fennállását a két mátrai tdm szervezet, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület és a Gyöngyös Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület. 1887. május 15-én az egykori gyöngyösi Városháza dísztermében Hanák Kolos gyöngyösi ügyvéd hívta életre a magyarországi Kárpát Turistaegylet első vidékszervezetét, a Mátra egyletet. 

Markaz: a magántőkét is bevonnák a turisztikai fejlesztésekbe 

A szép fekvésű dél-mátrai községben, Markazon a turizmus erősítésében látják a jövőt. A falu az elmúlt években jelentősen fejlődött. Többek között a horgásztó, a vadászturizmus, az örök zöldekkel és virágokkal ékesített parkok, a felújított kézművesház, a sportpálya és a rendezvényközpont mind hozzájárultak ahhoz, hogy sokan fedezték fel a falut.

Rekord mértékű idegenforgalmi adóval gazdagodott Gyöngyös 

A Mátra kapujában, Gyöngyösön 2016-ban rekord mértékű, csaknem 81 millió forint idegenforgalmi adó érkezett az önkormányzathoz – jelentette ki egy szakmai konferencián Csupekné Bedő Éva, a város polgármesteri hivatalának adóügyi csoportvezetője. Hozzátette: mindez a turisták növekvő érdeklődésének és a szállásadók szervezett munkájának köszönhető.

Fogadj örökbe egy hegyet a Mátrában! 

Májusban a „130 éves a mátrai turizmus” programsorozathoz kapcsolódva a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület felhívással fordul magánszemélyek, közösségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok felé „Fogadj örökbe egy hegyet!” néven.

Felújítják a tanösvényt és a kilátó környékét a Nagy-hársason 

A szép panorámájú Jobbágyi a Mátra első hegyének a Nagy-hársasnak a lábánál található. A falu turisták egyik kedvelt kirándulóhelye, ahol - többek között - felújítják és a régi pompájába állítják vissza a település keleti szélétől a hegyre vezető tanösvényt. Emellett rendbe teszik a több mint ötszáz méter magasan található kilátó környékét is.

Tart a téli szezon, de már a tavaszra készülnek a Mátrában 

Javában zajlanak a téli programok a Mátrában, de a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület már a tavaszi és nyári programokra is gőzerővel készül.

Összefogott a két mátrai turisztikai egyesület 

2015-höz képest tavaly több mint négy százalékkal növekedett a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma hazánk legnagyobb hegyvidékének körzetében - mondta a Turizmus Online-nak Nagy Róbert, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke. A hazai turisták mellett – az intenzív kampány hatására – megsokszorozódott például a lengyelek száma.

Turisztikai centrum nyílik és megújul a Nemzeti Emlékpark Recsken 

A Mátra keleti részén találni a völgybe települt Recsket, amely fontos szerepet tölt be a térségben. Kereskedelmi útvonal metszésében helyezkedik el, emiatt nagy átmenő forgalmat bonyolítanak le. Bár hosszú ideig az ércbányászat fontos településeként emlegették, ma már – az ipari vállalkozások mellett – egyre inkább a turizmus kerül előtérbe. A falu jövője a további sikeres fejlesztéseken múlik.

Új elnökségi tagokkal bővült a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület 

November 25-én tartotta tisztújító közgyűlését az idén 10 éves Mátra Jövője Turisztikai Egyesület. A több mint 90 tagot számláló egyesület elnökévé ismét Kápolnai Nagy Ágnest választották, aki az alapítás óta vezeti a szervezetet.

Európai szinten is különleges a gyöngyöspatai Jessze-oltár 

Díjnyertes borok, kulturális és művészeti emlékek, hagyományőrző értékek színhelye Gyöngyöspata. A Mátra déli részén levő kisváros látványosságai évről évre több turistát vonzanak.

Három mátrai település fogott össze a turisztikai fejlesztésekért 

Három alsó-mátrai település: Szurdokpüspöki, Tar és Szuha-Mátraalmás fogott össze és közös pályázatot nyújtottak be turisztikai fejlesztésekre – tudtuk meg Pintér Miklós Ervintől, Szurdokpüspöki polgármesterétől. Elhatározták, arra törekszenek, hogy a három település nevezetességeit minél jobban bekapcsolják a Mátra idegenforgalmába. Közös céljuk, hogy a jövőben a három falu egyelőre kevésbé ismert látványosságait még több turista ismerhesse meg.

Borhabos csokoládétorta lett a Mátra tortája 

A gyöngyösi Mátra Művelődési Központ idén is meghirdette a Mátra tortájának elkészítésére ösztönző versenyét. Erre nyolcan pályáztak, elsősorban civilek, de voltak közöttük szakképzett cukrászok is. A versenyt a már hagyományos szüreti napok és a fehérborok fesztiváljának keretében rendezték meg. A győztes Lukovszki Judit lett, aki süteményével elnyerte a Mátra tortája címet.

Kilencedszer is Mátrai múzeumok éjszakája 

Idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület a Mátrai múzeumok éjszakája programot. A korábbiaktól eltérően július 9-én várják a vendégeket, a hagyományos autóbuszos körutazásra.

Elismerésben részesült a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület 

Az egyesület megkapta a Telekessy-díjat.

Júliusi programdömping a Mátrában 

A „négyévszakos Mátra” idén júliusban valódi programdömpinget kínál. A hónapban 32 programra várják az érdeklődőket.

Hegyikerékpáros túraútvonal-hálózatot adtak át a Mátrában 

Közel kilencven kilométernyi erdei útszakaszt nyitott meg a kerékpárosok számára az Egererdő Zrt. A biztonságos, és akár családok által is használható úthálózatot ünnepélyesen kedden adták át a Görgői út bejáratánál, ahol a legnagyobb hazai kerékpárverseny, a Tour de Hongrie szervezői is bemutatták a körverseny idei programját.

Vargányafesztivállal köszöntik a nyarat Mátranovákon 

Egykor bányásztelepülés volt, manapság viszont az ipar és az idegenforgalom a falu gazdaságának hajtómotorja Mátranovákon - mondta a Turizmus Online-nak Bodor Ernőné polgármester. A hosszú völgyben elnyújtózó község Nógrád megye legészakibb települése, ahol a forró nyarakon is kellemes hőmérséklet fogadja a vendégeket.

Tarolt a mátrai attrakció a TripAdvisoron 

Jelentős eredményekkel zárta az elmúlt évet a mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa. A Magyarország legmagasabb hegyvidékén működő sportcentrum 2015-ben is győzelmet aratott a világ első számú turisztikai portálján, a TripAdvisoron.

2016 a Mátra éve lehet 

Eredményes évet tudhat maga mögött a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület - mondta lapunknak Nagy Róbert elnök. Tavaly 22 új tag csatlakozott hozzájuk, így ma már összesen 77 tagot számlál az egyesület. Az összefogásnak köszönhetően tovább fejlődött az idegenforgalom Gyöngyös közigazgatási területén, benne hazánk legmagasabb hegyével, a Mátrával.

Alpesi üdülőfaluvá fejlesztik a mátrai Parádsasvárt 

Korábban hosszú évtizedeken át generációk dolgoztak a Parádi Üveggyárban - mondta a Turizmus Online-nak Holló Henrik, Parádsasvár polgármestere. A gyár azonban immár nyolc éve megszűnt és azóta az önkormányzat irányításával folyamatosan a turizmusra alakítják át a falut. Nem titkolják, hogy a népszerűsége alapján hazánk egyik alpesi üdülőfaluját hozzák létre.

Újjáélesztették a lakodalmas programot a mátrai faluban 

Az utóbbi néhány évben megpezsdült az élet Szűcsiben. Az eltelt több mint fél évtizedben sokat változott a mátrai falu arculata, miután több mint kétmilliárd forintot költöttek fejlesztésekre, jelentős részben turizmusra.

Péntektől tartják a Mátrai Szüreti Napokat Gyöngyösön 

Koncertek és gasztronómiai bemutatók is színesítik a pénteken kezdődő Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivált Gyöngyösön.

Mátra-lobbi indult a térség turizmusáért 

Széleskörű összefogásra van szükség a mátrai régió fejlesztését célzó uniós források hatékony felhasználásához, ez pedig a gazdaság- és turizmusfejlesztési elképzelések összehangolása nélkül elképzelhetetlen – hangsúlyozták a felszólalók az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége (ÖMSZ) által szervezett szakmai fórumon szombaton, Gyöngyösön.

Mátra – a kultúra és vallás vonzásában 

A Mátra lábánál kevesebb, mint tíz kilométerre található egymástól a buddhista sztúpa és az épp felújított, kultikus Mária-kegyhely, de Gyöngyöspatán egy hófehér, gótikus templomba is betérhetünk.

Már harmadszor Best of Budapest & Hungary díj! 

A többszörösen díjnyertes LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior hegyvidéki életmódszálloda idén már harmadik alkalommal vehette át hazánk egyik legjobb wellness szállodájának járó Best of Budapest & Hungary 2014 díját. 

Gyermektérképpel kutathatnak kincs után a Mátrában a kicsik 

Igazi kincskereső gyermektérképpel rukkolt elő a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület.

Galyatetőn őrzik Kodály Zoltán emlékét 

Talán kevesen tudják, hogy a zenei óriás Kodály Zoltán különösen a Felső-Mátrában talált kikapcsolódást, amelyet a főváros után a második otthonának tekintett.  A galyatetői Nagyszálló – a mai négy csillagos Hunguest Grand Hotel Galya – éveken át a pihenőhelye volt a mesternek. Az emlékét ma is őrzik az országos hírű üdülőhelyen.

A kézműves kincsek mátrai faluja 

Immár negyedszázada, hogy a Mátra északi részén levő parányi községben, Bodonyban többen hozzáláttak a falusi vendéglátás fejlesztéséhez - mondta Turizmus Online-nak Kovács István polgármester. Később azonban a tulajdoni viszonyok változása miatt ez a folyamat megtorpant.

Péntek óta korlátozás nélkül iható a vezetékes víz a Mátrában 

Eredményesnek bizonyultak a megtett intézkedések, amelyeket a coli szennyezéssel érintett öt mátrai településen hajtottak végre, amit a kontrollvizsgálatok eredményei is igazolnak - közölte a szolgáltató Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) ZRt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!