hirdetés

Elhagyatott IKEA-épületből lesz nulla energiaigényű hotel

Két évtizede állt méltatlanul üresen a magyar Breuer Marcell által tervezett lenyűgöző brutalista épület, a Pirelli Building New Havenben - írja a hvg.hu.

hirdetés

A XX. század egyik meghatározó építésze Breuer Marcell, a Bauhaus ikonikus alakja: az egyik csúcsépületének tartják azt 1970-ben befejezett, a connecticuti New Havenben található brutalista tornyot, ami az egykori Armstrong Rubber Co. székházaként funkcionált, majd a céget 1988-ban felvásárló Pirelli után Pirelli Buildingnek nevezték. Az épületet a svéd bútoróriás IKEA 2003-ban a Pirellitől vette meg, és adta tovább most 1,2 millió euróért a Becker and Becker építész- és fejlesztőirodának – számolt be a a Dezeen.

A tervek szerint butikhotel és konferenciaközpont nyílik majd az épületben, amely ráadásul nulla energiagényű lesz, vagyis nem igényel majd több energiát annál, mint amennyit helyben előállítanak – ezt teljes mértékben napelemekkel oldják majd meg. Az átalakítások a belső tereket érintik majd, nem nyúlnak hozzá az ikonikussá vált külső, betonpaneles homlokzathoz.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai