Eredetiség, eszközbarátság, co-working hasznosítás

Szakemberek szerint ezekre a vendégigényekre és üzemeltetési szempontokra érdemes ügyelni egy szálloda belsőépítészeti kialakításakor - osztotta meg velünk a HOTREC tapasztalatait az MSZÉSZ.

Azok a közösségi terek látogatottak, ahol a vendég jól érzi magát

Szakemberek szerint a szállodai lobbynak olyannak kell lenni, amely a hotel és a külső vendégek számára is vonzó, ahol ezek keveredhetnek. Emellett –az Allianz Global 2018 októberifelmérése szerint –az amerikai férfiak 25,7%-a, a nők 27,4%-a számárafontos a biztonság is.

Eredetiség

Az Airbnb népszerűsége a fiatal korosztályokban jelentős mértékben a bérbe vételre kínált lakások egyediségének, eredetiségének tulajdonítható. Ezt felismerve a szállodaláncok is igyekeznek szakítani az uniformizáltsággal, arra törekszenek, hogy az adott régió, város kulturális, építészeti hangulatát, értékeit jelenítsék meg szállodáikban is.

Eszközbarát környezet

Az internet, az okos eszközök terjedése miatt elengedhetetlen, hogy ingyenes szélessávú wifi kapcsolat, újratöltő állomások álljanak rendelkezésre. Az Egyesült Államokban a repülőterek termináljaiban már sok helyen biztosítják, hogy miközben az utas fogyaszt a bárban, vagy csak várakozik gépe indulására 3 eszközét is fel tudja tölteni egy időben. Ezt várják el a vendégek a szállodáktól is.

Több célú terek

A technológia fejlődése már lehetővé teszi, hogy a fejlesztők újragondolják, hogy milyen méretű különtermekre van szükség, illetve azokat hogyan lehet hasznosítani, ha éppen nincs rendezvény, azaz üresek. A túlzott méretű, rendszeresen ki nem használt bankett terület felesleges befektetést, alacsonyabb megtérülést jelent. Át kellgondolni, hogyan lehet úgy kialakítani a különtermeket, vagy azok egy részét, hogy ún. „co-working” célra hasznosíthatók legyenek akár nappali, vagy éjszakai használatra.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.