hirdetés

Eredetiség, eszközbarátság, co-working hasznosítás

Szakemberek szerint ezekre a vendégigényekre és üzemeltetési szempontokra érdemes ügyelni egy szálloda belsőépítészeti kialakításakor - osztotta meg velünk a HOTREC tapasztalatait az MSZÉSZ.

hirdetés

Azok a közösségi terek látogatottak, ahol a vendég jól érzi magát

Szakemberek szerint a szállodai lobbynak olyannak kell lenni, amely a hotel és a külső vendégek számára is vonzó, ahol ezek keveredhetnek. Emellett –az Allianz Global 2018 októberifelmérése szerint –az amerikai férfiak 25,7%-a, a nők 27,4%-a számárafontos a biztonság is.

Eredetiség

Az Airbnb népszerűsége a fiatal korosztályokban jelentős mértékben a bérbe vételre kínált lakások egyediségének, eredetiségének tulajdonítható. Ezt felismerve a szállodaláncok is igyekeznek szakítani az uniformizáltsággal, arra törekszenek, hogy az adott régió, város kulturális, építészeti hangulatát, értékeit jelenítsék meg szállodáikban is.

Eszközbarát környezet

Az internet, az okos eszközök terjedése miatt elengedhetetlen, hogy ingyenes szélessávú wifi kapcsolat, újratöltő állomások álljanak rendelkezésre. Az Egyesült Államokban a repülőterek termináljaiban már sok helyen biztosítják, hogy miközben az utas fogyaszt a bárban, vagy csak várakozik gépe indulására 3 eszközét is fel tudja tölteni egy időben. Ezt várják el a vendégek a szállodáktól is.

Több célú terek

A technológia fejlődése már lehetővé teszi, hogy a fejlesztők újragondolják, hogy milyen méretű különtermekre van szükség, illetve azokat hogyan lehet hasznosítani, ha éppen nincs rendezvény, azaz üresek. A túlzott méretű, rendszeresen ki nem használt bankett terület felesleges befektetést, alacsonyabb megtérülést jelent. Át kellgondolni, hogyan lehet úgy kialakítani a különtermeket, vagy azok egy részét, hogy ún. „co-working” célra hasznosíthatók legyenek akár nappali, vagy éjszakai használatra.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

A csillagos eget verdesik a Balatonnál a vendéglátásban dolgozók bérei, mégsem jelentkeznek elegen a meghirdetett állásokra. Ön mit tapasztal e téren?

Partnerünk