hirdetés

Komoly pénzesőre számíthatnak az ötcsillagos szállodák

Akár ötszázmillió forint támogatásra is pályázhatnak a hazai ötcsillagos szállodák egy április 1-én este nyilvánosságra hozott pályázati kiírás szerint. A támogatás rendkívül nagylelkű, mivel akár projekt nettó költségének 70 százalékát is kiválthatja - írja a Balatontipp.hu.

hirdetés

A Kisfaludy Program keretében megjelent kiírás szerint a támogatás célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, új kapacitások létrehozása és a kapacitás-kihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevétel által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése. A legkisebb adható összeg százmillió, a legnagyobb ötszázmillió forint.

A támogatás rendkívül nagylelkű, mivel akár projekt nettó költségének 70 százalékát is kiválthatja. A maximális összeg elnyerése esetén előfordulhat az is, hogy egy pályázó viszi el az összes pénzt, mert a rendelkezésre álló keret nagysága ugyancsak ötszázmillió forint. Igaz, a kiírás rögzíti azt is, hogy a pályázati keretösszeg a beérkezett pályázatok támogatási igények és a megvalósítás ütemezése alapján módosítható. A jelenleg is érvényes működési engedéllyel rendelkező 5* minősítéssel rendelkező szállodák tulajdonosai vagy üzemeltetői április végéig nyújthatják be igényüket.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai