hirdetés

Szállodatűz Siófokon

Halloween éjszakáján, 21 óra körül csaptak fel a lángok az Aranyparton lévő, négy csillagos Prémium Hotel Panorámában.

hirdetés

A wellness részleg szaunájában keletkezett a tűz, szerencsére senki sem sérült meg. Sorra érkeztek a tűzoltók a siófoki Beszédes József sétányon álló szállodaépülethez.

Illusztráció:123rf
Illusztráció:123rf

A siófoki hivatásos egységek szálltak ki elsőként a helyszínre, de Pétfürdőről, Székesfehérvárról, Veszprémből és Balatonfűzfőről is érkezett további tűzoltói segítség. Az egységek három vízsugárral oltották a füsttel telítődött szauna lángjait. – 45 tűzoltó volt kint a helyszínen, a tüzet sikerült eloltani – tájékoztatta a likeBalaton.hu-t Török Sándor, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. – Az alagsori helyiségben lévő szaunában keletkezett a tűz, a szálloda bizonyos részei füsttel telítődtek. 119 regisztrál vendég tartózkodott a hotelben, akiket az étterembe menekítették ki. Innen buszokkal szállították át őket egy másik szállodába, mert a nem lehetett az áramot visszakapcsolni.

Felügyelet mellett  a tűz eloltása után mindenki visszatérhetett a szobájába összepakolni, majd melegedőbusszal szállították el őket. A hosszú hétvégére sok vendég érkezik Siófokra és a Balatonra, az őszi szünet az egyik legkedveltebb időszak a belföldi turisták körében, de a Panorámából sokan hazautaztak még az éjjel, vagy másnap, mert a hotel több részén továbbra is füstszag terjengett, illetve nappal végig nyitva tartották az ablakokat, hogy jól átszellőztessék az épületet.

A szálláshely a hosszú hétvégén már nem fogadott további vendégeket, a foglalásokat törölték, illetve a befizetett előleget mindenkinek, ígéretük szerint, visszafizetik.

 

(forrás: likeBalaton.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai