hirdetés
hirdetés

Csődeljárást kezdeményeztek a Hainan Airlines anyacége ellen

Hitelezői csődeljárást indítottak egy kínai bíróságon a Hainan Airlines tulajdonosa, a HNA Group ellen. A következő lépés a cég átalakítása lesz - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A lépést maga a csoport jelentette be a WeChat kínai médiafelületen. Közlésük szerint tájékoztatást kaptak a Hainan tartományi bíróságtól, hogy a hitelezők kérvényezték a csődeljárás megindítását, mert a HNA Group nem tudta fizetni adósságait.

A vállalat kész együttműködni a bírósággal, és folyamatosan dolgozik adósságai rendezésén, amely a leutóbbi, 2019-es jelentések szerint meghaladta a 100 milliárd USA-dollárt, legnagyobb hitelezőjük a Kínai Feljesztési Bank.

A HNA Grouphoz tartozik egyebek mellett a Hainan Airlines is, amely egykor Kína legnagyobb magánkézben lévő légicége volt. A Malév leállása előtt Budapestre is közlekedett Pekingből, majd a koronavírus-járvány előtti keleti nyitás jegyében ismét visszatért a Liszt Ferenc-repülőtérre csungkingi járatokkal.A HNA Group évek óta súlyos anyagi körülmények között működik, amelynek egyik oka az volt, hogy a cég túlvásárolta magát. Főként hitelekből 50 milliárd dollárt fordítottak akvizíciókra, a légiközlekedési szektoron kívül részesedést vásároltak a Deutsche Bankban és a Hilton szállodaláncban is.

A koronavírus-járvány kezdetén is felmerült már a HNA Group szanálása, tavaly március elején maga kért állami segítséget a helyzet megoldására.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai