hirdetés
hirdetés

Egyelőre marad a oneworld-ben a Qatar Airways

Bár korábban többször is a kilépéssel fenyegetett a Qatar vezetője, úgy tűnik, egyelőre maradnak a oneworld légiszövetség tagjai.

hirdetés

Akbar Al Baker az ATW Online-nak nyilatkozott az ügyről a szövetség fennállásának 20. évfordulóján. Azt mondta, “itt vagyok, láthatják, hogy ez egy nagy család. Itt leszünk addig, amíg meg tudjuk oldani a különbözőségeinket”. A Qatar Airwaysnek két taggal, az American Airlines-szal és a Qantasszal is problémája van. Előbbivel régóta tartó vitája gyűrűzik tovább a feltételezett tiltott állami támogatásokkal kapcsolatban, utóbbi légitársaságnál pedig azt is nehezményezik, hogy codeshare megállapodást kötött az Emirates-szel és blokkolja a Qatar ausztrál terjeszkedését - írja az Airportal.

Akbar Al Baker tavaly ősszel emelte fel hangját a szövetség ellen. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) madridi, Wings of Change nevű konferenciáján egy panelbeszélgetésen azt mondta, 2018 év végéig meghozzák a döntést, de akkor nagyon kicsi esélyt látott arra, hogy a Qatar a oneworld szövetség tagja marad. Úgy fogalmazott: nem maradnak olyan szövetségben, amelyben a többi tag ellenségként kezeli őket. Huszadik születésnapján a oneworld egy halom újítást vezetett be, ezek között szerepel a taglégitársaságok közötti utasok szervezésének egyszerűsítése, és egy új mobilalkalmazás kifejlesztése is.

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai