hirdetés
hirdetés

Gozo útjain elektromos buszokkal

Az „öko-szigetként” is emlegetett Gozo még zöldebbre vált: mostantól 100 százalékban elektromos buszok kerültek használatba a tömegközlekedésben.

hirdetés
A hat buszból álló flotta a sziget déli részén található Mġarr kikötő és a Xewkija heliportja között, reggel 5-től este 9-ig közlekedik, csúcsidőben 10, azon kívül 30 percenként. A szolgáltatás teljesen ingyenes.

 
Az utasok a helikopter állomásnál parkolhatnak és az új járattal könnyen elérik a Máltára induló hagyományos vagy gyors kompokat. A hagyományos komppal Málta északi részére, Ċirkewwa állomásra jutnak át, míg az expresszjárattal közvetlenül a fővárosba, Vallettába. 

Clint Camilleri, Gozo minisztere az ünnepélyes megnyitón elmondta, hogy az elektromos buszokkal elsősorban a helyi lakosok életét szeretnék megkönnyíteni. Sokan ingáznak Málta és Gozo között naponta munka vagy tanulás miatt. Az idén tavasszal beindított gyors komp járatok célja is a szigetek közötti közlekedés fejlesztése volt, amit most a helyi lehetőségek bővítésével egészítenek ki. 


(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!