hirdetés
hirdetés

Jövő héttől újra repül Budapestre a Norwegian

A közelmúltban a csődhelyzetből kikerült Norwegian ismét megnyitja koppenhágai bázisát, 200 elküldött dolgozóját visszavéve, hetente kétszer a jövő héttől már Budapestre is repül onnan Boeing 737-eseivel - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Routes Online beszámolója szerint a légitársaság az oltási programok előrehaladtával, valamint az uniós Covid-igazolvány július 1-jei bevezetésével jelentősen megugró kereslet miatt látja indokoltnak a koppenhágai bázisának újraindítását, ahonnan ma teljesítette az első járatot tavaly április óta. A tervek szerint 200 pilótát és légiutas-kísérőt vesz vissza a cég azok közül, akiket a járvány miatt fizetés nélküli szabadságra küldtek vagy elbocsátottak, júliustól 27 európai városba repül majd innen a légitársaság.Köztük van Budapest is, az adatbázisba feltöltött menetrend szerint csütörtökön és vasárnap közlekedik majd járat a dán és magyar főváros repülőtere között, már a jövő héttől, július 4-étől. A gépek csütörtökönként 12.50-kor szállnak fel Koppenhágából, 14.35-kor érkeznek meg, 15.15-kor indulnak vissza, és 17.05-kor landolnak. Vasárnaponként 10.10-kor száll fel a gép Dániában, 11.55-kor landol Ferihegyen, Budapestről 12.35-kor indul vissza, és 14.25-kor érkezik meg.

A Norwegian már a járvány kitörése előtt is közel volt a csődhöz, anyagi helyzete a túl nagy arányú és túl gyors bővülés miatt megroppant. A pandémia következtében egy időre a teljes cég leállt, majd pedig tavaly decemberben csődvédelembe vonult, és a vezetők úgy döntöttek, a hosszútávú járatokat már nem indítják újra. A légitársaság május végén jött ki a csődvédelemből.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai