hirdetés
hirdetés

Kevesebb lehet a késés nyáron az európai légiforgalomban

Az Airlines for Europe légitársaságokat tömörítő szövetség hónapok óta együtt dolgozik tagjaival és az érintett szervezetekkel, hogy idén nyáron csökkentsék a késéseket - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az A4E a háttérben már hónapok óta együttműködik az európai hálózatirányítóval (Network Manager) és a légiforgalmi szolgáltatókkal olyan intézkedések kidolgozásában, amelyek csökkentik a késéseket a szűk keresztmetszetet jelentő légterekben. Ezeket a tavalyi tapasztalatok alapján határozták meg és a tervek szerint hatékonyan terelik át a járatokat olyan légterekbe, amelyek képesek kezelni a növekvő forgalmat.

Az egyeztetések eredménye közel 180 áttervezett útvonal és egyéb intézkedés, amelyek közül több már bevezetésre is került április óta. Az áttervezett útvonalak ugyan nem növelik a hatékonyságot és a szén-dioxid kibocsátás sem csökken általuk, azonban rövid távú megoldást nyújtanak az európai légiforgalmi irányítás kapacitáshiányára és csökkentik az utasokat ért negatív hatásokat. A szervezet folyamatosan figyeli, hogy az intézkedések mennyire váltják be a hozzájuk fűzött reményeket és az eredményekről a következő hónapok során be is számol majd.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai