hirdetés
hirdetés

Kihívásokkal teli pénzügyi évet zárt az Emirates

Közzétette 2016-17-es pénzügyi jelentését az Emirates.

hirdetés

Az Emirates Csoport 2,5 milliárd dirham (670 millió dollár) profittal zárta a 2017. március 31-én zárult pénzügyi évet, ami 70 százalékos csökkenés a tavalyi rekord összegű profithoz képest. A Csoport árbevétele elérte a 94,7 milliárd dirhamot (25,8 milliárd dollár), amely 2 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. A pénzforgalmi egyenleg 19 százalékkal 19,1 milliárd dirhamra (5,2 milliárd dollár) csökkent, melynek oka egyrészt két, lejárt kötvényhez kapcsolódó kifizetés, másrészt a cégcsoport folytatta a befektetéseit a repülőgép-flottába, valamint az ahhoz kapcsolódó eszközökbe.

Tekintettel a jelenlegi üzleti környezetre, valamint az Emirates Csoport jövőbeni befektetési terveinek támogatása érdekében a Csoport nem fizet osztalékot a Dubaji Befektetési Társaságnak.

„Annak ellenére, hogy a 2016-17-es pénzügyi év történetének egyik legtöbb kihívással teli időszaka volt, az Emirates és a dnata képes volt növekedni és nyereséget felmutatni" – mondta el Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, az Emirates Csoport elnök-vezérigazgatója. „Az elmúlt években rengeteget tettünk üzleti kapacitásunk bővítéséért és a márkahírnév növeléséért. Ennek előnyét most, egy olyan bizonytalan üzleti környezetben érzékeljük igazán, amikor az utazási szolgáltatások iránti keresletet számos tényező negatívan befolyásolja. Ilyen például a Brexit, az európai bevándorlással kapcsolatos kihívások, terrortámadások, az USA-ba történő beutazással kapcsolatos szabályozások, a valuta leértékelés és pénzátutalásokkal kapcsolatos történések Afrikában, illetve az olaj- és gázipari pangás áthúzódó hatásai, melyek mind próbára teszik az üzleti bizalmat és az utazás iránti keresletet.”

A 2016-17-es pénzügyi évben a Csoport összesen 13,7 milliárd dirhamot (3,7 milliárd dollár) fektetett be új repülőgépek és felszerelések vásárlásába, vállalatok felvásárlásába, modernizációba, a legújabb technológia alkalmazásába és munkatársi kezdeményezésekbe.

Az Emirates 35 új repülőgépet - 19 A380 és 16 Boeing 777-300ER repülőgépet - helyezett üzembe, ami egy üzleti éven belül az eddigi legtöbb. Ugyanakkor 27 öregebb gépet kivont a forgalomból, így jelenleg 259 repülőgéppel szolgálja ki az utasokat. 

Az Emirates összes utas és cargo kapacitása meghaladta a 60 milliárdos határt, elérve a 60,5 milliárd tonnakapacitást. Ez az előző pénzügyi évhez képest 7 százalékos (4,1 milliárd tonnás) növekedés. 

A 2016-17-es pénzügyi év további kulcsfontosságú kezdeményezései között szerepel a Dubaj Nemzetközi Repülőtér B szatelitjében található Business Class Lounge 11 millió dolláros átalakítása, az Emirates új fokvárosi reptéri Lounge-ának megnyitása, valamint a valamennyi osztályon elérhető új fedélzeti kényelmi kiegészítők bemutatása, így például az Economy osztályon elérhető, 100 százalékban újrahasznosított PET palackokból, az ún. ecoTHREADTM szabadalmazott technológiával készült plédek.

forrás: commons.wikimedia.org
forrás: commons.wikimedia.org

Az Emirates a 2016-17-es pénzügyi évben 6 új desztinációt vezetett be: Fort Lauderdale, Hanoi, Newark, Yangon, Yinchuan és Zhengzhou is elérhető a légitársasággal. Emellett teherjáratot indított Phnompenbe is. Ezen felül 9 további város irányába növelte kapacitását, hogy utasai Afrikába, Ázsiába, Európába, a Közel-Keletre, és Észak-Amerikába még könnyebben eljuthassanak.

2017-18-ban az Emirates új úticélokat vezet be útvonalhálózatába: Kambodzsában Phnompen, Horvátországban Zágráb is elérhetővé válik a már meglévő desztinációk járatbővítései mellett.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai