hirdetés
hirdetés

Megvan a véleménye a MÁV üzletszabályzatáról?

A decemberi menetrendváltáskor megváltozik a MÁV-START üzletszabályzatának több pontja. A vasúttársaság közzétette a honlapján a tervezett módosításokat, amelyeket szeptember 22-éig bárki véleményezhet - közölte szerdán a vasúttársaság.

hirdetés

A szabályzat egyes rendelkezéseinek megváltoztatása elsősorban a jegyértékesítési csatornák fejlesztései, a menetjegyek érvénytartamának változása, a vásárlási funkcióval bővített Vonatinfó, valamint a jegyvizsgálók testkamerával történő ellátása miatt vált indokolttá. Ezenkívül a vasúttársaság pontosította többek között az utazásról lemondás (szerződéstől elállás), a kerékpár, a kézipoggyász és az élőállat szállítással kapcsolatos fejezeteket is. Az üzletszabályzat módosításának tervezetét a www.mavcsoport.hu honlapon.olvashatják. A közzétételt követő 15 napon belül, arra bárki észrevételt tehet. Az utasok észrevételeiket, javaslataikat 2018. szeptember 22-ig az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre küldhetik el.

Fotó: 123rf.com

A vasútvállalat a jogszabályoknak, előírásoknak megfelelően minden észrevételt megvizsgál, és az elfogadható javaslatokat beszerkeszti az üzletszabályzatába, amelyet azt követően jóváhagyásra benyújt az Innovációs és Technológiai Minisztérium vasúti igazgatási szervének. A kérelemhez csatolja az üzletszabályzatra érkezett, el nem fogadott észrevételeket, valamint azok elutasításának indokolását is.

A MÁV-START az üzletszabályzatot – a vasúti igazgatási szerv jóváhagyásától számított nyolc napon belül – hivatalos honlapján közzéteszi. Az üzletszabályzat a tervek szerint 2018. december 9-én, a szokásos menetrendváltáskor lép életbe.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai