hirdetés
hirdetés

Rekord utasforgalom júliusban a Debrecen Airporton

2017. júliusában 5%-kal többen, mintegy 38 940 légi utas használta Magyarország második legforgalmasabb repülőterét. Az előző év azonos időszakában történt utasforgalomhoz képest ez egy újabb rekord a repülőtér közel 90 éves történelmében.

hirdetés

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es júliusi és első hét hónapos eredményeket foglalta össze: “A Debrecen Airport első hét havi utasforgalmát egyértelműen a stratégiai partnereinknek, első sorban a Wizz Airnek és a Lufthansának ill. a különösen élénk charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó 5 hónapjára még optimistábbak vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek rendkívül bíztatóak.

Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is.

Az ukrán állampolgárok számára június 11-én életbe lépett EU-s vízummentesség kedvezően hat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak és a charterjáratoknak is. Bizakodóak vagyunk, hogy a kárpátaljai emberek számára is mi leszünk a régiót kiszolgáló repülőtér a jövőben és ezzel tovább nő az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is. 

forrás: facebook.com/ debrecenairport
forrás: facebook.com/ debrecenairport

A nyári hónapokban több mint 100 000 utast várunk a Debrecen Airporton, hiszen a desztinációs portfoliónk mindenki számára biztosítja a legmegfelelőbb nyári vakációt. Élénkül a kereslet Hajdú-Bihar megye mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ és Békés megyéből is. A charter járatok iránt az egész szezonban túlkereslet van, a napfény szerelmeseinek már 4 országban biztosítunk üdülést: Görögországban, Törökországban ill. Bulgáriában és Egyiptomban is.

A kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal ill. a hálózati partner-légitársaságunkkal a Lufthansával Európa legjobb repülőterén, a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról.”

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai