hirdetés
hirdetés

Több budapesti járatát felfüggeszti a diszkont légitársaság

Több ukrajnai és balkáni útvonalán is felfüggesztette a járatokat egyelőre bő egy hónapra Budapestről a Wizz Air. A low-cost légitársaság augusztus második feléig törölte a járatokat az érintett útvonalakon, a héten bevezetett beutazási korlátozások miatt - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Wizz Air tájékoztatása szerint a héten Magyarországon bevezetett utazási korlátozások miatti járatfelfüggesztés több budapesti útvonalat is érint, Lvov, Szarajevó, Odessza, Kijev, Harkov, Pristina, Tirana, Podgorica, Szkopje, Zaporizzsja irányába nem közlekedik a következő időszakban. A légitársaság foglalási rendszerében a cikk július 19-i megjelenésekor látható adatok szerint

a Budapest – Odessza járatokat augusztus 18-ig függesztették fel,

a Budapest – Kijev járatokat augusztus 17-ig,

a Budapest – Harkov járatok indulását augusztus 18-ra halasztották,

a Budapest – Zaporizzsja járatok indulását augusztus 17-re,

a Budapest – Lvov útvonalról bár szintén azt írták, hogy fel van függesztve, ennek ellenére jelenleg is foglalható

a Budapest – Szarajevó járatokat augusztus 17-ig függesztették fel,

a Budapest – Pristina járatokat szintén augusztus 17-ig,

a Budapest – Tirana útvonalról bár azt írták, hogy felfüggesztve, ennek ellenére jelenleg is foglalható, bár júliusban csak heti 2 járat van,

a Budapest – Podgorica járatokat augusztus 19-ig függesztették fel,

a Budapest – Szkopje járatokat pedig szintén augusztus 19-ig.

A felfüggesztések időtartamáról a Wizz Air úgy tájékoztatott, hogy folyamatosan nyomon követik az egyes országok beutazással kapcsolatos intézkedéseit, és ennek ismeretében döntenek járataik újraindításáról. Bár a cég közlése erről nem tett említést, a sárga kategóriába sorolt Bulgáriába közlekedő két útvonalát szintén felfüggesztette:

a Budapest – Burgasz járatok augusztus 18-ig,

a Budapest – Szófia járatok pedig augusztus 17-ig nem közlekednek.

Annak ellenére, hogy Spanyolország a zöld kategóriába tartozik, a januárban bejelentett, eredetileg június 2-től tervezett Budapest – Santander járat indulását 2021. június 15-re halasztotta a Wizz Air, és a tavaly megnyitott, Budapest és Castellón közötti útvonalon is csak 2021. március végétől indulnak újra a járatok.

Az oroszországi járatok (Moszkva, Kazany, Szentpétervár) szintén csak augusztus 20. körül indulnak újra a foglalási rendszerben jelenleg látható adatok szerint.

Július 24-én közlekedik a légitársaság utolsó járata Budapest és Glasgow között, ezen az útvonalon jelen állás szerint 2021. március végéig nem repülnek a Wizz Air járatai.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk