hirdetés
hirdetés

Ázsiával vetélkedik Afrika a magyar turistákért

Prága és Varsó után ötödjére rendeztek afrikai workshopot Budapesten.

hirdetés

„Nem vagyunk elégedettek” - panaszolta Dél-Afrika nagykövetségének turizmusért felelős munkatársa. Szöllősi Terézia szerint Afrika Ázsiával mérkőzik meg az egzotikumra vágyó magyar utazók kegyeiért. A workshop több kiállítója is megerősítette Szöllősi véleményét, mondván, hogy a vetélytárs egyszerűen trendi.

A küzdelem állásán változtathat az a mintegy 50 hazai, valamint bolgár és román utazásszervező, aki a déli Afrika 35 kiállítójával randevúzott csütörtökön Budapesten. A nagy számokra bizonyára kell várni pár évet, de megkérdezetteink egyaránt növekvő magyar érdeklődésről számoltak be.

Másik kérdés, hogy ebben utolérjük-e a lengyeleket, akik tavaly csak a Dél-afrikai Köztársaságba 45 ezren érkeztek - mint az kiderült Derek Houston, a találkozó egyik szervezőjének elmondásából. Azonban a Magyarországhoz hasonló méretekkel rendelkező Csehország is dupla annyi érkezést produkált a Szaharától délre, mint mi. Hazánktól 10% körüli növekedésre számítanak idén.

A számok növekedésének nem gátja a kérdéses országokba való eljutás. A szomszédban, vagyis Bécsben rögtön itt van az Ethiopian Airlines Addis Abebába közlekedő járata. A Lufthansa a Star Alliance partner South African Airways johannesburgi járataira hord rá München és Frankfurt repülőterein. Míg az Air France Budapestről érkező gépeiről Párizsban a szintén Skyteam-tag Kenya Airways járataira szállhatunk át. És akkor még nem beszéltünk az Öböl „rettegett” légitársaságairól, de tény, hogy a kiállítók közül többen is őket nevezték meg első körben, mikor arról érdeklődtünk, hogy jutnak el a turisták adott desztinációra. Egyik hazai megszólalónk azt mondta, utasaik azzal repülnek, akik a legjobb árat kínálják.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai