hirdetés
hirdetés

ECTAA javaslat az utasok jogainak felülvizsgálatáról

Az ECTAA ( Európai Utazási Irodák Szövetségeinek ernyőszervezete, amelynek a MUISZ is tagja) támogatja, hogy az EU szervezetei foglalkoznak a pandémia alatt tapasztalt, a fogyasztók és az iparág szereplőit érintő két fontos kérdéssel, amelyek a következők:

hirdetés

  • A cégek közötti (különösen a légitársaságoktól jogosan várt) visszatérítések szabályainak kidolgozásával. Ennek hiányában az utazási irodák olyan lehetetlen helyzetbe kerülnek, hogy a fogyasztókat úgy kártalanítják, hogy a visszatérített összegeket csak jelentős késéssel kapják meg. Emiatt a fogyasztókat és a szakmát veszélyeztető helyzetek alakultak ki.
  • A légitársaságok sorozatos csődjét látva elengedhetetlen egy kötelező inszolvencia biztosítás bevezetése, mely védené a fogyasztókat és az üzleti partnereket egyaránt. Minden olyan közlekedési cég, amely előre beszedi a viteldíjat, köteles lenne a teljesítés, vagy pénz visszafizetés garanciájaként ilyen biztosítást kötni. Az önkéntes megoldások elégtelennek bizonyultak.

A MUISZ örömmel üdvözli a kezdeményezéseket, amelyeket már  több szakmai fórumon maga is javasolt.

A javaslat teljes terjedelmében
 ITT olvasható!

(forrás: ECTAA / MUISZ)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk