Két angliai helyszínen magyar furmint fesztivál

Első alkalommal rendeztek két helyszínen Furmint February-t az Egyesült Királyságban.

Londonban és Edinburgh-ban is megrendezték a magyar furmint fesztiválját. Az Egyesült Királyságban negyedik alkalommal szervezett furmint bemutató két helyszínét és az ott tartott három mesterkurzust a nagy érdeklődés indokolta.

Az Agrármarketing Centrum és a Wines of Hungary UK kommunikációs ügynökség közös szervezésében megvalósult Furmint February borkóstolókkal egybekötött üzletfejlesztési találkozók középpontjában a magyar zászlóshajónak számító furmint állt. A rendezvény célja, hogy növelje a szőlő- és borfajta ismertségét a brit szakma és a nagyközönség körében.

 

A furmint az utóbbi években sokoldalúsága és minősége miatt szerzett hírnevet az édes és száraz borok, valamint a pezsgők műfajában is. A rendezvényen 35 borászat mutatta be kiemelkedő tételeit mesterkurzusok és sétálókóstolók keretében mintegy négyszáz vendégnek a Tokaji, Balatoni és Felső-Magyarország borrégiókból. A mesterkurzusok előadói között volt a magyar borokat szerető és értő Rose Murray Brown Master of Wine és Caroline Gilby Master of Wine, valamint Szentkirályi Orsolya bor- és pezsgőszakértő, a résztvevők között pedig a brit gasztronómia és borszakma kiválóságai, Jancis Robinson, Oz Clarke, valamint head sommelier-k, beszerzők, importőrök is helyet kaptak.

A Furmint February rendezvény a bárokat, éttermeket és kereskedőket arra ösztönzi, hogy állítsák a promóciós időszakban, május közepéig a furmintot a figyelem középpontjába, ösztönözzék a vásárlókat a borok kipróbálására, Magyarország megismerésére. A megnövekedett listázást és a promóciós tevékenységeket felmutatók háromnapos, három fős tokaji utazáson vehetnek részt.

A két londoni mesterkurzus mellett idén először Edinburgh-ban is megszervezték a Furmint February-t, amely még több borrajongó számára tette lehetővé a furminttal való megismerkedést. Mindkét helyszínen lenyűgöző történelemi épületekben, modern technikai feltételekkel zajlott a rendezvény, így a kiállítók számára minden lehetőség adott volt ahhoz, hogy a meghívott szakmai látogatókkal új kapcsolatokat építhessenek, és a fogyasztókkal megismertessék a borokat, pezsgőket, illetve elmélyíthessék a brit közönség furminttal kapcsolatos tudását.

Forrás: AMC


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.